36. Summer Saison v.4

Brygger min Saison igen men denna gången med Nelson Sauvin humlen i också. En humlesort jag insett inte passar i den mängd jag använde, och jag kommer absolut inte torrhumle en Saison med denna humle. Men att minska mängden av humlen lite skulle nog inte göra någon skada.

Mängd: 20 Liter
Bryggdag: 2016-11-19

Receptet ser ut som följande:
3,0 kg Pilsner malt  (61,2%)
1,0 kg Vetemalt (20,4%)
0,60 kg Vienna Malt

Jästsort: 1 st WhiteLabs WLP566 – Belgian Saison II

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Styrian Goldings
Saaz
Nelson Sauvin

Humlechemat: 
20 g Styrian Goldings @ 45 min boil
10 g Styrian Goldings @ 20 min boil
10 g Saaz @ 20 min boil
15 g Nelson Sauvin @ 10 min boil
15 g Nelson Sauvin @ 5 min boil
20 g Nelson Sauvin @ Dry Hop 4 days

Vattenjustering:
Belgisk Saison/Övrig belgisk öl

Beräknad IBU landar på ca: 30,6
Beräknad ABV: 6,6 %
Beräknad EBC: 7,9

Förkultur: N/A

Mäskning (Flödeslakning):
2,6 L vatten/Kg Malt
65 C i 60 min
75 C i 10 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur: 22 grader

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 76,9
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring

Fattappning: 11 december

Det här inlägget postades i Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.