Vattenprofil

Min vattenprofil är följande (Svartbjörnsbyn – Boden):

Calcium (Ca) 17 ppm
Magnesium (Mg): 4 ppm
Sodium (Na): 7,5 ppm
Sulfate (SO4): 8 ppm
Chloride (Cl): 4,4 ppm
Bicarbonate (HCO3): 79 ppm

 

Dessa vattenprofiler använder jag vid mina bryggningar:

Några av dessa vattenprofiler har jag använt i mina bryggningar. Andra vattenprofiler har jag bara lagt ut för kommande bryggningar och för att andra ska kunna ta del av dom. Det är ibland lite svårt att komma över vattenprofiler nämligen.

Belgisk Saison/Övrig belgisk öl (profil jag skapat själv):
Calcium (Ca) 55,4 ppm
Magnesium (Mg): 15,5 ppm
Sodium (Na): 34,5 ppm
Sulfate (SO4): 77,7 ppm
Chloride (Cl): 38,7 ppm
Bicarbonate (HCO3): 110,3 ppm

Amerikansk Pale Ale/IPA:
Calcium (Ca) 250 ppm
Magnesium (Mg): 18 ppm
Sodium (Na): 25 ppm
Sulfate (SO4): 300 ppm
Chloride (Cl): 55 ppm
Bicarbonate (HCO3): 45 ppm

London, England (Stout, Porter, Brown Ale, Engelsk Pale Ale/IPA):
Calcium (Ca) 52 ppm
Magnesium (Mg): 16 ppm
Sodium (Na): 99 ppm
Sulfate (SO4): 77 ppm
Chloride (Cl): 60 ppm
Bicarbonate (HCO3): 156 ppm

Dublin, Irland (Dry stout, Porter, Irländsk Red Ale):
Calcium (Ca) 120 ppm
Magnesium (Mg): 4 ppm
Sodium (Na): 12 ppm
Sulfate (SO4): 54 ppm
Chloride (Cl): 19 ppm
Bicarbonate (HCO3): 280 ppm

Belgisk öl (Chimay vattenprofil):
Calcium (Ca) 70 ppm
Magnesium (Mg): 7 ppm
Sodium (Na): 7 ppm
Sulfate (SO4): 21 ppm
Chloride (Cl): 21 ppm
Bicarbonate (HCO3): 216 ppm

Pilsen, Tjeckien(Tjeckisk pilsner):
Calcium (Ca) 7 ppm
Magnesium (Mg): 2 ppm
Sodium (Na): 2 ppm
Sulfate (SO4): 5 ppm
Chloride (Cl): 5 ppm
Bicarbonate (HCO3): 15 ppm

1 svar på Vattenprofil

  1. Ulf Lannby skriver:

    Hur justerar du vattenprofilen så den passar resp. öltyp?
    Har du någon labutrustning så du kan mäta/räkna ut ppm för resp. komponent?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.