Cigarrer

”En cigarr ska njutas, inte rökas”

För inte så länge sedan så fick jag upp ögonen för en ny smakupplevelse som strider lite mot min etik och moral.

Jag är en rökmotståndare och en ofrivillig passiv rökare som för en tid sedan fick ändra lite på mina principer i livet.

Jag tog för första gången och tände en cigarr och rökte den. Anledningen till denna plötsliga ändring av inställning till nikotinets värld är mer en nyfikenhet på ett ovanligt sätt att röka tobak på. Och att det finns avsevärt mycke mindre nikotin i cigarrer jämfört med cigaretter, men det finns dock nikotin ändå.

Eller ovanligt och ovanligt, det är ju något som funnits sedan länge länge tillbaka. Röka cigarr är ju något som jag mer kommit in på av en ren slump. Jag surfade runt på nätet och råkade av oförklarlig anledning hamna på ”Cigarrklubben i Norrbotten” hemsida och läste där en krönika om cigarrer och konsten att röka en cigarr.

Jag är ju av den naturen att när jag hittar något som intresserar mig så älskar jag att söka information kring ämnet i en lite större utsträckning än normalt 🙂

Så under en längre tid (nu pratar vi 2-3 veckor) så sökte jag så mycket information kring ämnet jag bara kunde, och lärde mig rätt mycket om konsten att röka cigarrer. Hur man gör, vad man gör, vad man inte får göra, vad som passar till cigarrer, olika typer av märken, storlekar, lagrningsmetoder, historik etc etc etc.

Min sambo Jill fick känna av en och annan kunskap undertiden som jag ”pluggade” cigarr-kunskap, så hon kastade ur sig lite flyktigt, utan att kanske inte på fullaste allvar kanske mena det;

– ”Ska vi pröva att röka en cigarr till helgen”

Vilket hon nog inte insåg vilken effekt det hade på mig. Jag hade egentligen inte i min vildaste fantasi tänkt tanken att faktiskt Röka en cigarr, med tanke på att cigaretter äcklar mig mer än nått annat, vilket dom fortfarande gör och nog alltid kommer att göra.

För att göra det hela kortfattat så köpte jag två stycken cigarrer en onsdag som var planerade att sedan rökas på fredagkväll, men i vår iver av nyfikenhet på det okända som kunde vi inte hålla oss från att testa dom. Så det sluta med att vi duka upp på balkongen med kaffe, konjak och varsin cigarr av märket ”Avo XO”, en cigarr av mildare slag från Dominikanska Republiken.

Smakupplevelsen var chockerande positiv vilket har gett effekten att jag nu mera längtar till helgen vilket har blivit min nya tid i veckan då jag röker min cigarr i över en timme å slappnar av.

Så det jag egentligen bara ville skriva var att på denna cigarrsektion av hemsidan tänkte jag lägga ut dom cigarrer jag prövar, och vad jag tycker om dom. Det svåraste med cigarrer är att komma ihåg namnen på dom och från vilket land dom är, så jag ska försöka fråga ordentligt när jag köper dom, jag har blivit en liten stammis på sista tiden hos Tobakshandeln här i Luleå.!!!

Vad är meningen med livet? Jo, smakupplevelser. Smakupplevelser i all dess bemärkelse. Våga pröva det outforskade smakerna. 

1 svar på Cigarrer

 1. Manuel Lopez skriver:

  I mitten av 70 talet besökte en mycket god vän krögare på Svaneholmsslott i Ystad.
  Vi rökte cigaretter från luch till middag och det var första gången jag drack snaps. Festen slutade att jag mådde mycket dåligt och kunde inte röka i fortsättningen.
  Tillbaka till Gran Canaria och efter ett par månader, hamnade jag på en fin middag och efter kaffe alla herrar började att röka cigar. Jag fick en Montecristo n.2 tror jag och en cognac.
  Sen dess röker jag cigarrer ner jag mår bra och njuter.
  Kan rekommendera handrullade cigarrer från la palma. Mycket svårt att hitta i Sverige, men om ni flyger till G C. prova.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.