Bryggning #09 – Pomona IPA

04-amarillo_apa_all-grainNu har jag fått alla ingredienser till min nästa helmaltsbryggning.

Namn på ölen: Pomona IPA
Pomona är ”fruktens gudinna”, en romersk gud. Jag tänkte att namnet passade när jag nu kommer köra med fyra stycken väldigt fruktiga humlesorter 🙂

Denna gång ska jag försöka bemästra och göra min andra Amerikanska IPA öl. Jag har tagit hjälp av boken ”Brygga Öl” av Henok Fentie & Karl Grandin. Grabbarna från Omnipollo.

I deras bok ger dom ut en del recept, och där finns bl.a. ett recept på en amerikansk IPA. Det jag tagit hjälp av är humleschemat och humlesorterna. Resten av ingredienserna har jag satt ihop själv, alltså basmalten, karamellmalten och jästen.

Jag kommer köra med dessa humlesorter:
Columbus (även kallat  CTZ)
Simcoe
Centennial
Citra

Bryggningen blir förhoppningsvis till helgen. Och närmare helgen så kommer jag även kunna smaka av min senaste bryggd ”Bellclean APA – Pale Ale Hop Xplosion”. Då ska kolsyrejäsningen förhoppningsvis vara klar.

Recept och annan information kommer lite närmare bryggdagen.

Alltid lika spännande när en bryggdag börjar närma sig 🙂

To be continued…

Det här inlägget postades i Ölbryggning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.