En vecka har gått och jag har haft ölen på flaska för kolsyrejäsning.
Jag har varit så brutalt nyfiken på hur den mår så jag la en flaska på kylning igår. Idag har jag sprättat en flaska och detta är var som hänt hittills….
… Kolsyrenivån har nått en perfekt nivå. Den har fått en vacker bärnstensfärg och en tydlig och fin skumkrona.
Smaken då? Jo, det är en explosion av humle där jag tycker Amarillo har fått den tydligaste smakgivaren. Ölen har en fyllig och härlig kropp vilket
skapar en underbar munkänsla.
Ölen är så pass god så jag skulle säga att den faktiskt om några veckor kommer att ligga i klass med ölen på systembolaget, och det är ingen överdrift.
Att stöpa karamellmalt som jag gjort i denna öl är något som säkert bidrar till att denna öl kommer bli så pass lyckad som den blivit.
Jag har nått en milstolpe i min hembryggning nu där jag börjat kunna brygga öl som faktiskt är riktigt bra 🙂
Men, det kan bara bli bättre och bättre 🙂