39. G’day Mate .v.2

Detta är en ombryggning av en Pale Ale öl jag bryggde i början av min karriär. Egentligen borde jag inte kalla det v.2 då det skiljer sig en del från första bryggningen, mest att jag använd Cascade i bryggningen istället för Galaxy. Ölen blev OK. Av någon anledning fick jag lite låg humlesmak i denna öl. Men den har fyllt sin uppgift genom att vara en trogen matöl. Passar perfekt till olika maträtter 🙂 Lättdrucken. Bra öl efter gräsklippningen också.

Mängd: 20 Liter
Bryggdag: 2017-04-15
OG: 1.051
FG: 1.010

Receptet ser ut som följande:
3,8 kg Pale Ale malt  (80,8%)
0,3 kg Dextrine Malt (6,4%)
0,6 kg Munich 10L (12,8%)

Jästsort: 1 st WhiteLabs WLP001 – California Ale

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Wai-iti
Cascade

Humlechemat: 
15 g Cascade @ 30 min boil
20 g Cascade @ 15 min boil
30 g Wai-iti @ 15 min boil
30 g Cascade @ 5 min boil
30 g Wai-iti @ 5 min boil

35 g Cascade DryHop 4 days
40 g Wai-iti DryHop 4 days

Vattenjustering:
Egen

Beräknad IBU landar på ca: 35
Uppmätt ABV: 5,4 %
Beräknad EBC: 9,8

Förkultur: 1 L (med magnetomrörare)

Mäskning (Flödeslakning):
2,8 L vatten/Kg Malt
66 C i 90 min
75 C i 10 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur: 20 grader

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 78,2 %
Jästnäring

Fattappning: 2 veckor senare

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.