30. Bellclean Simcoe/Citra IPA v.2 (HopBurst)

Detta är i stort sett examt samma recept som min Simcoe IPA. Jag har endast lagt till Citra humle till receptet. En liten skåprensning av Citra humle helt ekelt. Plus att humleschemat är ändrat lite. Det är nu en HopBurst öl.

Mängd: 20 Liter

Receptet ser ut som följande:
5 kg Pale ale malt (81,3 %)
0,6 kg Munich Malt (9,8 %)
0,3 kg Crystal Malt 40L (4,9%)
0,2 kg Cara-Pils (3,3%)
0,05 kg Chocolate Malt (0,8%)

Jästsort: White Labs WLP051 – California Ale V

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Simcoe
Citra

Humlechemat: (60 g humle)
50 g Simcoe @ 15 min boil
100 g Simcoe @ 5 min boil
30 g Citra @ 0 min boil
50 g Simcoe @ DryHop 5 dagar
20 g Simcoe @ DryHop 5 dagar

Vattenjustering:
N/A

Beräknad IBU landar på ca: 65,5
Beräknad ABV: 7,5 %
Beräknad EBC: 24

Förkultur: 
Ingen förkultur. Med DENNA jäst behövs ingen förkultur under SG 1.070

Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
3 L vatten/Kg Malt
65 C i 75 min
75 C i 10 min

Vörtkok: 90 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur:
19 grader

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring

Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.