Detta recept är nästan identiskt med version 1 av Poseidon ESB/Leo ESB. Lagt till Cara-Pils och Crystal Malt 120L. Blev bra. Men första versionen blev bättre faktiskt.
Mängd: 20 Liter
Receptet ser ut som följande:
5 kg Pale ale malt (87,7 %)
0,3 kg Cara-Pils (5,3 %)
0,2 kg Crystal Malt 60L (3,5%)
0,2 kg Crystal Malt 120L (3,5%)
Jästsort: White Labs WLP002 – English Ale
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
East Kent Goldings
Challenger
Humlechemat: (60 g humle)
40 g Challenger @ 45 min boil
15 g EKG @ 15 min boil
15 g EKG DryHop 4 dagar
Vattenjustering:
N/A
Beräknad IBU landar på ca: 33
Beräknad ABV: 6,1 %
Beräknad EBC: 24
Förkultur:
Ingen förkultur. Med DENNA jäst behövs ingen förkultur under SG 1.070
Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
2,6 L vatten/Kg Malt
67 C i 60 min
75 C i 10 min
Vörtkok: 60 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört
Jäsningstemperatur:
18-19 grader
Övrigt:
Mäskeffektivitet:
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring
Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.