Amerikans IPA – FG-värde och smaktest

Nu börjar det närma sig helgen då flasktappningen ska ske, så det innebär att jag nu börjat göra den första SG-mätningen av FG-värdet.

OG värdet låg på 1,054
FG vädet jag mätte idag låg på 1,010

Detta innebär att ölen idag har en ABV på 5,8%. När ölen efter fått jäsa klart på flaska så kommer ABV hamna kring 6 – 6,2% ABV 🙂

 

Smaktest
Detta var det som jag såg fram emot mest av allt annat denna vecka, SMAKTESTET 🙂 Eftersom detta är en grönöl(se sida om öltermer) så får man ha ett litet öppet sinne över hur den kommer smaka när den är klar.

Det första man känner efter man smakat ölen är en gigantiskt explosion av tropiska frukter, citrus och andra smakaromer som är välkända med dessa humlesorter jag använt. Jag var även väldigt orolig att jag använt för mycket humle i ölen, min spontana reaktion på den fråga är: NEJ!!! Mängden humle är precis rätt mängd.

Så just nu är jag brutalt nöjd med hur mina öl och jag själv utvecklats när det gäller ölbryggning 🙂

Det kommer återigen att bli en olidlig väntan tills man kan avnjuta en läskande Bellclean American IPA!

To be continued….

Det här inlägget postades i Ölbryggning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.