46. Summer Saison v.2 (bryggning #4)

Ytterligare en ombryggning av min Sasion v.2. Denna gång med korianderfrön och bittra apelsinskal i. Båda två ingredienserna lyfter denna öl till högre höjder. Galet fin öl.

 

Mängd: 20 Liter

Receptet ser ut som följande:
3 kg Pilsner malt (61,2 %)
1 kg Vete malt (20,4 %)
0,6 kg Vienna malt (12,2 %)
0,6 kg Strösocker (6,1%)

Jästsort: White Labs WLP566 – Belgian Saison II

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Styrian Goldings
Saaz

Övriga ingredienser:
5 g Coriander seed
40 g Bitter Orange peel

Humlechemat: 
30 g Styrian Goldings @ 60 min boil
10 g Styrian Goldings @ 30 min boil
10 g Saaz @ 10 min boil

Vattenjustering: Belgisk saison

Beräknad IBU landar på ca: 24,6
Beräknad ABV: 6,5 %
Beräknad EBC: 7,9

Förkultur: 
Förkultur lagd med 1 L och magnetomrörare

Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
3 L vatten/Kg Malt
65 C i 60 min
75 C i 10 min

Vörtkok: 90 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
21 liter vört

Jäsningstemperatur:
Jäst mellan 21-23 grader.

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 75
Jästnäring

Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.

Det här inlägget postades i Blogg, Ölbryggning, Ölrecept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.