43. Bellclean Calypso APA (170720)

Ett försök att brygga en American Pale Ale. Ölen blev OK, men jag blev inte riktigt nöjd. Inget fel på receptet bara min hantering vid kolsyrningen på fat.

 

Mängd: 20 Liter

Receptet ser ut som följande:
4 kg Pale malt (81,6 %)
0,4 kg Munich Malt (8,2 %)
0,5 kg Flaked Oats (Havregryn) (10,2 %)

Jästsort: White Labs WLP001 – California Ale

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Calypso
Amarillo
Columbus
Centennial

Humlechemat: 
20 g Calypso @ 15 min boil
20 g Calypso @ 10 min boil

30 g Calypso @ 15 min Steep/Whirlpool
30 g Amarillo @ 15 min Steep/Whirlpool
37 g Columbus @ 15 min Steep/Whirlpool
100 g Centennial @ 15 min Steep/Whirlpool

17 g Calypso DryHop 5 days
46 g Centennial DryHop 5 days

Vattenjustering: American PaleAle

Beräknad IBU landar på ca: 30,4
Beräknad ABV: 6,4 %
Beräknad EBC: 8,8

Förkultur: 
Förkultur lagd med 1L och magnetomrörare

Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
2,8 L vatten/Kg Malt
66 C i 60 min
75 C i 10 min

Vörtkok: 90 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur:
Jäst mellan 19-21 grader.

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 81,8
Jästnäring

Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.

Det här inlägget postades i Blogg, Ölrecept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.