#11 – Summer Saison – Flasktappning (i Lördags)

I lördags så flasktappade jag Summer Saison ölen.

Jag fick ut ca 18,5 liter totalt, jästkakan stal mer än jag trodde.

Startade direkt med lite småproblem då jag av misstag körde ner pumphäverten för långt ner i jästkakan. Det medförde att jag först bara fick upp jästslurryn in i häverten. Jag fick springa iväg i panik och rengöra hela häverten, köra StarSan genom häverten för att desinficera den, och sen tillbaka och göra-om-och-göra-rätt!

Men men, man lär sig hela tiden av sina små misstag. Nu ligger alla flaskor på kolsyrejäsning så vi får se hur den blir. Denna bryggd är helt och hållet ett experiment, jag har ingen riktig koll på hur den kommer smaka. Om jag använt för mycket eller för lite humle, rätt eller fel humlesorter 🙂

To be continued…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.