Sverigedemokraterna + Ny demokrati

Idag har Aftonbladet publicerat en debattartikel skriven av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Artikeln publicerades i syfta avskräcka den svenska befolkningen, att få alla att vända SD ryggen.

Någon professor sågar SD:s debattartikel och kallar den ”riktigt otäck” och möjligen att den uppfattas som ett ”hot”.

Hehe…

Det som Aftonbladet ville uppnåt lyckades inte. Inte för att jag har läst SD:s partiprogram, och inte för att jag har samma åsikter som dem, men men….

Läser man alla kommentarer till artiklarna så är förvånandsvärt många överrens med det SD säger.

Jag har ingen aning om det karln skriver har någon sanning men många har tydligen samma åsikt som dem. Och en del skriver i sina kommentarer att dem nu kommer rösta på SD tack vare artikeln.

Så jag säger bara: Bra jobbat Aftonbladet!!!!

”chansa, 32 år” skriver i sin kommentar följande:
”Åkesson har så rätt.Kul att se hur rädda etablissemanget är.Skrämma folk är ni duktiga på.Tack och lov skrämmer AB folk till att rösta på SD.Tack AB”.

Det är lite av det som har hänt, Aftonbladet har hjälpt till att få ut SD:s propaganda och lyckats fånga en inre åsikt som legat gömd i evigheter hos människor, och fått dem att äntligen få rösta på ett parti, utan att egentligen behöva visa vad ens åsikter är för övriga världen.

Man kan helt enkelt rösta på SD utan att behöva säga det till någon.

SD kommer, om jag får göra en kvalificerad gissning, att ta sig in i riksdagen. Det är bar att inse.

Dem driver ett politiskt program som faktiskt inte är så tokigt. Men det är inte förrän man börjar läsa mer ingående som man inser att dem har en del skrämmande radikala åsikter som sticker för mycket i ögonen. Rent förnedrande och rasistiska faktiskt.

Men jag tror att när man skapar ett politiskt program så är det några få punkter man kan trycka extra på, annars så blir det för mycket att hålla reda på och därmed försvinner partiets åsikter ut i den politiska gröten. Man bör nog även ha väldigt tydliga och enkla åsikter som träffar den stora massan och fångar ens intresse.

Bara titta på Piratpartiets framgångar. Dem har ett enkelt och väldigt tydligt program, inte menat att styra landen utan snarare menat för påverkan. Ett typ av missnöjesparti?!

Men SD är och förblir nog ett främlingsfientligt parti, vilket i slutändan riktar sig mot en liten massa.

Man kan ju inte låta bli att jämföra SD med Ny demokrati. Båda partierna är ett s.k. missnöjesparti, båda partierna förespråkar en restriktivare invandringspolitik. Detta medför ju då även att båda partierna har beskyllts för att vara främlingsfientliga. Ny demokrati fick bara 6 st röster i Riksdagsvalet 2006 vilket innebär att det i stort sett är helt upplöst, dock inte avregistrerat vad jag vet. Men Ian och Bert är ju ute ur bilden sedan länge. Deras domännamn släcktes ner i mars 2005.

Jag kan gissa att Ny demokratins anhängar gått in i SD

Här är en länk till en ”spegel” av Ny demokratis hemsida och partiprogram, en sida om Invandring, flyktingar och bistånd. Förvånandsvärt likt SD:s program:
http://web.archive.org/web/20010622231850/www.nydemokrati.org/pmanifest/invandring/invandring_flykting_bistand3.htm.

Spegel av Ny demokratis hemsida år från år går att hitta här:
http://web.archive.org/web/*/http://www.nydemokrati.se

Slutkontentan av detta är, kan Ny demokrati kan Sverigedemokraterna också!!!

Bye4Now

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.