Piratpartiets frammarsch på de vågiga haven!!!

Det går ju inte att sticka under stolen med att jag en liten förespråkare för Piratpartiet och det dom står för. Senaste tiden har det nästan blivit en religiös fundamentalististk förälskelse. Låter kanske värre än vad det är. Men jag blir lite stolt när ett parti äntligen står för något och förespråkar något som jag och många många tusentals andra känner och tycker.

När jag går in på Piratpartiets hemsida för att snegla lite hur många medlemmar dom har, så får jag nästan en liten chock.

För inte så länge sedan när jag kollade så hade dom knappt 10 000 medlemar, dock större i antal medlemmar än många etablerade partier, men ändå ganska litet.

Nu på medlemssidan så har dom 31 921 st medlemmar.

Enligt Dagens Nyheter så hade Piratpartiet 12 387 st medlemar samma dag som The Pirate Bay rättegångens domslut kom. Det innebär ju (dööhh hallåå personaaaalen) att dom har mer än dubblat antalet medlemmar sen dess 🙂 Yeah!!!

Dom har altså gått förbi Kristdemokraterna (22 919 st), Folkpartiet (17 799 st), Vänsterpartiet (10 700 st) och Miljöpartiet (9 110 st) i antal medlemmar. Dom har ju även gått förbi många andra partier men dessa är ju några av de större och mer etablerade.

Piratpartiets ungdomsförbund ”Ung Pirat” är även nu det största ungdomspartiet i Sverige med hela 13 660st medlemmar, på andra plats kommer Moderaternas Ungdomsförbund med ynka 9 153 st medlemmar *asg*
Nu krävs det alltså knappt 80 000 st medlemmar till så är Piratpartiet sverigest största politiska parti 🙂

Kort notis. Jag såg att FRA-lagen har fått en ny betydelse:
”Fredrik Reinfeldt AVGÅ!!!”

haha…

Jag läste även att Lobbyadvokaterna har i funderingarna att stämma Telia och andra bredbandsoperatörer för att dom vägrar blockera The Pirate Bay och liknande torrentsidor.
Telia har i ett uttalande sagt att dom vägrar stänga sånna sajter då dom inte anser att domen i The Pirate Bay rättegången är riktad mot bredbandsoperatörerna. Att dra paralleller med att dom blockerar barnporrsidor tycker Telia är något helt annat. Där blockerar branschen sidor som Polisen listar upp.

Där anser ju jag att det är bra att dom blockerar sånna sidor, och vad gäller att dra parallell mellan The Pirate Bay och barnporrsidor är lite väl lågt och difust. Barnporr anser ju alla är olagligt.

Det handlar ju inte om att någon delar en låt av Eilert Pilarv till någon kompis över Internet utan det handlar ju om grova övergrepp mot minderåriga barn som någon psykiskt sjuk människa har dokumenterat.

Sist men inte minst, dagens ordspråk:
”It’s not about generation. It’s about attitude and believing in the future.”

Bye4Now

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.