Top 10 lista över irritationsmoment med bussåkandet

Jag är expert på att nyttja lokaltrafiken i Luleå..

Det stora positiva med det hela är att det är brutalt enkelt att använda plus att det är grymt billigt… iaf om man köper ett månadskort… Ett månadskort kostar enbart 460kr och ibland, som denna månad, så har dom rabatt så det ENDAST kostar 360kr. Å då får man åka hur ofta man vill exklusive nattbussarna. Så ni kan ju själv räkna ut hur billigt det blir. 🙂 360kr å får åka hur mycke man vill med bussarna…

MEN…

Det finns en del nackdelar med bussåkandet som gör det hela, eller KAN göra det hela till ett rent helvete.

Här kommer min ”Top 10 lista (plus bubblare) över irritationsmoment med bussåkandet (utan inbördes ordning)”:

1. SVETTLUKT
Hur kan man, med gott samvete, sätta sig på en buss å lukta inpyrd äcklig svett. Det värsta är ju att många luktar äcklig svett PÅ MORRONEN. Tänk att redan på morronen lukta äcklig 2 dagars svett och man ska gå runt med denna kroppsodör hela dagen, säkert på en arbetsplats. Rent ut sagt ett jävla svineri är det.

2. FOLK SOM UTAN ANLEDNING PRESSAR SIG FRAM I KÖN
När en buss kommer, som till synes är tom, så tränger sig folk ändå framme vid bussen dörrar. Och när bussens dörrar öppnas så blir det som nått jävla insläpp till en stor rockkonsert, folk bara pressar sig in precis som om dom får nått pris för att vara den förste som drar sitt kort. *suck*

3. PARFYMBOMBER
Nu pratar vi kvinnor, för det är till 99% kvinnor som dränker sig i parfym. Jag är sällan eller aldrig emot kvinnor och parfymer, men just på bussen så verkar det vara bara dom värsta parfymbomberna som sätter sig ner. Ibland vet man inte vad som är bäst, brutal parfymodör eller brutal svettodör… linjen är hårfin mellan vad som är jobbigast.

4. MOBILMARODÖRERNA
Nu pratar vi mestadels ungdomar som sitter och leker med ringsignaler, musiklåtar och dylikt oavbrutet. Tror dem att vi vill höra på deras sprakiga nya ringsignaler eller deras musik? Don’t think so!!!!

5. CIGARETTLUKTANDE MONSTER
Detta är nog ett av det jobbigaste momenten på en buss. Att hamna bredvid, bakom eller framför någon som just sugit i sig en cigarett. Oftast har dem bränt bort allt av sitt eget luktsinne, för hade dem själva känt hur äckligt dem luktar så hade dem nog inte rökt den där giftpinnen.

Jag själv älskar cigarrer, men tanken skulle aldrig slå mig att stå å suga i mig en cigarr och sedan sätta mig på bussen, biografen eller nått liknande ställe å stinka cigarrlukt. Men jag är väl för snäll och respekterar väl andra alldeles för mycket…

6. GRÅTANDE BÄBISAR
Visst, det är kanske något som är svårt för en bäbis att själv göra något åt, men det är fortfarande ett stort irritationsmoment. Att åka en buss i ca 15 minuter med en bäbis som skriker så att lungorna nästan hoppar ut ur munnen är inte roligt. Åsså sitter oftast föräldrarna bredvid å rör inte ett finger för att göra något åt det, VAH… Ta ansvar, försök iaf, visa att ni bryr er.

7. ALKOHOLISTER PÅ BUSSEN
Är ett av det mest jobbiga, obehagliga och äckliga som finns. Visst, alkoholism är en sjukdom, dem har det inte lätt, men det spelar ingen roll. Det förändrar inte saken att lukten av någon som druckit alkohol nästan är värre än svettlukt.

Och om man råkar hamna bredvid någon som druckit sig full och känner för att prata lite, då vill man bara försvinna ur tomma intet. Och man känner ett brutalt medlidande med dem som blir tvingad till en liten pratstund med en glad alkis.

Dem är sällan eller aldrig hotfulla eller aggressiva, men det förändrar inte situationen. Obehagligt!

8. FÖR TIDIGA BUSSAR
Finns det nått värre än när en buss kommer FÖR TIDIGT!! VAH!!! Att en buss kommer sent innebär ju att man får vänta några minuter längre, men får ändå åka med bussen. Är bussen för TIDIG så innebär det ju att man MISSAR bussen och får vänta en avsevärt mycket längre tidsperiod än om bussen är sen. Så jag slår ett slag för bussar som kommer för tidigt… Förjävligt är det!!! Drabbade mig imorse, fick vänta mellan 10-15 min på nästa buss.. *UÄK*

9. AIR CONDITION
Med det menar jag bussar, som har ”Air condition” MEN INTE ANVÄNDER DET. Nu har alla bussar i Luleå i alla fall Air condition. Alla gamla skrotiga vrak till bussar har nu bytts ut mot nyare och sprillans fina hi-tech bussar. Men trots en tryckande värme och en jävla gassande sol, så väljer ändå vissa buss chaffisar att INTE slå på luftkonditioneringen. Och det är ju inte så att man agerar gammal kärring och springer fram under bussresan och gnäller.. det är ju ändå bara ett 10-15 minuter som man ska åka.. men tillräckligt för att svettas som en gris.

10. DÅLIG FÖRBINDELSE
Det är otroligt dålig förbindelse på just obekväma tider, då man nästan mest behöver det. Typ sena kvällar och helger. Visst kan det gå en buss då, men det är knappt 1 i timmen går det. Å bussarna slutar att köra för mig kl. 22:30. Det är typ tiden för den sista bussen på vardagar. bajs dåligt. Nattbussar går bara fre-lör, vilket i sig är bra. Där har LLT ett stort förbättringsprojekt att jobba med, att få bättre bussförbindelser. På helgen då alla, eller väldigt många är lediga borde ju vara en sådan dag då bussarna borde gå OFTARE.. SÅ SKÄRPNING LLT…

BUBBLARE:

11. STOPP-KNAPPS GALNINGARNA
När man har stannat på en busshålls plats och släppt av folk, så stängs dörrarna å busschauffören slår på färdriktningsvisaren, DÅ KASTAR SIG ALLTID NÅGON PÅ STOPPKNAPPEN SOM EN GALNING OCH TRYCKER…. INNAN.. jag repeterar.. INNAN bussen ens har lämnat busshålls platsen… Det är precis som det är nån tävling om vem som trycker först… Och tro det eller ej, det är inte tonåringar eller barn som trycker först (även om det kan förekomma det också) utan det är mestadels äldre personer, tanter som gubbar.pensionärer… Undra om dem är rädda för att glömma bort att plinga, eller om det i grund och botten handlar om att vara den som först trycker på knappen… som om det är en vinst i sig att göra det.

Jag väntar bara på att någon ska ta steget längre och efter det att han/hon tryckt, så ställer han sig upp och tar fram en lapp och påbörjar sitt tack tal för att vara den som först tryckte på knappen…

Grattis till dig som känner av din tävlingsinstinkt även i bussen… grattis… din stackare..!!!

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.