NEJ! till särlagstiftning i Sverige!

Vad är det jag läser i Metro idag!!!!!!!!!!!!

MUSLIMER VILL HA EGNA LAGAR I SVERIGE!

Ursäkta!!! Men vad får Sveriges muslimska förbund att tro att dom kan skapa en egen fristad i Sverige. Dom kommer med krav om att skapa sina egna lagar, om att dom ska särbehandlas och få stora fördelar i samhället bara för att dom tillhör en viss typ av religion.

Sverige har kämpat hårt, med all ära till det, med att få en religionsfrihet i Sverige. En religionsfrihet kom inte till Sverige för än 1 januari 1952 då det ÄNTLIGEN blev möjligt att gå ur Svenska Kyrkan Före 1860-talet fanns det absolut INGEN religionsfrihet i Sverige då alla blev tvungen att tillhöra det evangelisk-lutherska kyrkan i Sverige.

Och det var inte för än 1 januari 2000 som det blev en skilsmässa mellan staten och Svenska Kyrkan. Så man kan säga att det inte var för än januari 2000 som det på allvar blev slag i saken med en religionsfrihet i Sverige och ett mer sekulariserat samhälle.

En religion är ju en privat sak och något man får bedriva på sidan från de lagar som är satta i Sverige, och en religion ska enligt mig inte vara något som ska påverka de lagar som styr vårt land. Tyvärr påverkas allt för många lagar av religioner fortfarande, vilket jag hoppas det blir en ändring på.

Jag är själv för religionsfrihet. Tycker inte man ska förtrycka någon religion men tycker ändå att en religion är någon man får utöva och bedriva på det sätt det är möjligt i samhället.

Kraven från Sveriges muslimska förbund är dessa:
• Skilsmässor bland muslimer ska godkännas av en imam.
• Rätt att bygga moskéer utan hinder.
• Räntefria lån.
• Imamer ska få ge muslimska barn separat undervisning i islam i de kommunala skolorna.
• Separat simundervisning för flickor och pojkar.
• Två dagars betald ledighet under muslimska högtider.
• Två timmar ledigt för fredagsbön.
• Tillåt halalslakt.
• Svensk imamutbildning.

Att en imam (Muslimsk präst) ska få godkänna en skilsmässa strider mot Sveriges lagar och religionsfriheten, så det kravet förstår jag inte riktigt.

Rätten att bygga moskéer utan hinder strider mot SVeriges lagar också då ingen får bygga något UTAN HINDER. Muslimer som vilken annan religion får söka bygglov som alla andra. Ingen ska särbehandlas på det planet.

Imamer ska få ge muslimska barn separat undervisning i Islam i de kommunala skolorna är väl kanske inget som är en omöjlighet, bara det kan implementeras i skolschemat på ett sådant sätt att det inte krockar med den ordinarier undervisningen i svenska skolor. Möjligen efter ordinarier skoltid eller liknande. Däremot tycker jag fortfarande att det är något man får studera på fritiden.

Räntefria lån? Vad är det för krav. Och vad har det med religion att göra, befängt krav att någon religion ska särbehandlas med att få räntefria lån. Samma krav ska gälla för alla enligt de lagar som finns.

Separat simundervisning för flickor och pojkar, det är väl något dom kan fixa själva. Bara boka simhallar som alla andra och bedriva undervisning själva. Inget krav dom behöver ställa till regeringen.

Två dagars betald ledighet under muslimska högtider? Med tanke på de lediga dagar som redan finns, så kanske den arbetsplats dem jobbar på kan laborera med sådan saker, inget som regeringen har att göra med. Något dom får reglera i kollektivavtal eller med arbetsgivaren, eller?

Halaslakt är djurplågeri där man skär av halsen på djuret utan bedövning. Grovt djurplågeri. Usch! Jag är glad att Sverige har förbjudit sådan sadistiska tillvägagångssätt.

Svensk imamutbildning? Eftersom religion är en privatsak så tycker jag att all utbildning inom religiösa former bör bedrivas inom det samfundet det berör. I den meningen har Svenska Kyrkan fortfarande för stort inflytande i Sverige, tyvärr…

Religionsfrihet innebär, enligt europakonventionen, detta:
Envar skall äga rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion eller tro och frihet att ensam eller i gemenskap med andra, offentligt eller enskilt, utöva sin religion eller tro genom gudstjänst, undervisning, andaktsövningar och iakttagande av religiösa sedvänjor.
Envars frihet att utöva sin religion eller tro må endast underkastas sådana inskränkningar, som äro angivna i lag och som äro nödvändiga i ett demokratiskt samhälle med hänsyn till den allmänna säkerheten, upprätthållandet av allmän ordning, skyddandet av hälsa eller moral eller av andra personers fri- och rättigheter.

Och så som jag tolkar det så innebär det ju att man inte får kränka någon annans religion genom att skapa lagar som förtrycker dem på något sätt. Att skapa lagar så att en viss religion får t.ex. räntefria lån, rätten att bygga moskéer UTAN hinder, TVÅ TIMMARS LEDIGHET PÅ FREDAGAR för bön, det har inte enligt mig, på NÅGOT SÄTT, att göra med religionsfrihet. Utan det har mer att göra med ett snett tänkande om att vara bättre som människa genom sin religionstro och därmed tro att man är är viktigare än andra människor och därmed tycker att man behöver mer förmåner i samhället. Det är enligt mig ett idiotiskt och befängt tänkande.

Alla ska ha möjlighet att utöva sin religion genom gudstjänst, undervisning, andaktsövningar och iakttagande av religiösa sedvänjor, vid sidan om de lagar som finns i Sverige. Ingen religion ska kunna påverka de skrivna lagarna i Sverige. Religion är ju en privatsak och ska inte blandas in i det offentliga samhället. Det är ju genom inblandning i samhället som de religiösa motsättningarna uppstår och alla religiösa katastrofer händer. Jag smutskastar ingen religion, men vissa religioner har lite svårt att lösa sina problem på ett fredligt sätt. Kanske ska införa tvång av utbildning i etik och moral?

Sveriges muslimska förbund framför de krav som de anser är nödvändiga för muslimers integrering i samhället. Men jag anser inte att religioner ska integreras i samhället utan vara något som ska bedrivas på sidan om, allt för att vi ska kunna få ett sekulariserat samhälle.

Vi borde värna om ett sekulärt samhälle. Jag tror det är nyckeln till ett lyckat samhälle där religioner kan leva ”side by side” utan bråk 🙂 Var och en sköter sitt.

Jag håller helt och hållet med Jens Orback som inte ser något stöd för en särlagstiftning i religionsfriheten.
Jens Orback säger:
”– Det här är snarare ett problem för religionsfriheten, för den har inget med våra svenska lagar att göra, säger Orback.” (Citerat från en intervju med Metro)

Aldebe anser att muslimer har rätt till särlagstiftning i och med religionsfriheten. Och jag har brutalt svårt att se att det han säger har någon som helst koppling till religionsfrihet. Det ha anser är att Sverige ska särbehandla muslimer genom en särlagstiftning. Och det hela strider ju mot både de svenska lagarna, det strider starkt mot religionsfriheten och det strider mot mänskliga rättigheter.

Det skadar samhället att skapa en särlagstiftning för en viss typ av samfund, det skadar samhället att särbehandla trossamfund. Samhället ska vara neutralt när det gäller religion och inte särbehandla någon. På det sättet tror jag alla lever på lika villkor och det är en otroligt bra grund och nästan en förutsättning för ett människovärdigt liv.

Eller vad tycker ni?

Bye4Now

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.