Brygger min Saison igen men denna gången med Nelson Sauvin humlen i också. En humlesort jag insett inte passar i den mängd jag använde, och jag kommer absolut inte torrhumle en Saison med denna humle. Men att minska mängden av humlen lite skulle nog inte göra någon skada.
Mängd: 20 Liter
Bryggdag: 2016-11-19
Receptet ser ut som följande:
3,0 kg Pilsner malt (61,2%)
1,0 kg Vetemalt (20,4%)
0,60 kg Vienna Malt
Jästsort: 1 st WhiteLabs WLP566 – Belgian Saison II
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Styrian Goldings
Saaz
Nelson Sauvin
Humlechemat:
20 g Styrian Goldings @ 45 min boil
10 g Styrian Goldings @ 20 min boil
10 g Saaz @ 20 min boil
15 g Nelson Sauvin @ 10 min boil
15 g Nelson Sauvin @ 5 min boil
20 g Nelson Sauvin @ Dry Hop 4 days
Vattenjustering:
Belgisk Saison/Övrig belgisk öl
Beräknad IBU landar på ca: 30,6
Beräknad ABV: 6,6 %
Beräknad EBC: 7,9
Förkultur: N/A
Mäskning (Flödeslakning):
2,6 L vatten/Kg Malt
65 C i 60 min
75 C i 10 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört
Jäsningstemperatur: 22 grader
Övrigt:
Mäskeffektivitet: 76,9
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring
Fattappning: 11 december