Nu är jag äntligen FRI!!!!!

Jag har nu äntligen gått ur kyrkan och fått ett brev med bekräftelse på det hela. Jag känner mig helt plötsligt som en fri människa, en människa som inte längre är instängd i någon annan människas eller kyrklig organisations ideologi. Jag kan helt plötsligt stå för mina egna ideologier och tyckande.

Själv tycker jag det är förjävligt att att vi Svenskar förut blivit halv intvingad i Svenska kyrkans organisation och dess tvivelaktiga ideologier.

Men det som känns mest förjävligt är att jag betalat tusentals kronor till en organisation som jag inte vill, överhuvudtaget, bli förknippad med. Jag känner mig mer eller mindre rånad av en girig organisation.

Svenska Kyrkan är, vad jag förstått, en av Sveriges absolut ”rikaste” organisationer. Det kan bara bero på en sak, att dom lurat till sig miljontals kronor av miljontals människor.

Visst, jag respekterar fullt deras ideologier och allt vad det står för, men jag tror inte ett skvatt på det bara. Det är ju inte så att jag förföljer, hånar och skrattar åt dom. Dom får tro på vad dom vill så länge jag får tro på vad jag vill, utan att dom stör mig. Men att två pojkar knackar på ens dörr och frågar om jag tror på gud å trycker sedan upp en bibel i näsan på mig, då har det gått för långt. Lämna oss människor utan er tro ifred. Ni om någon borde ju veta att man inte kan tvinga någon människa till att följa en religions ideologier, är inte det upp till Gud eller Jesus att samla anhängare?

Precis som det står att läsa på Humanisternas hemsida så upphörde det stora samarbetet mellan staten och kyrkan från och med den 1 januari 2000.

Dom stora förändringar som skedde var väl att präster inte längre är statstjänstemän, regeringen upphörde att utse biskopar och en mängd lagar avskaffades och kyrkliga kommuner försvann.

Men trots detta så fortsätter ändå staten att driva in den inkomstrelaterade kyrkoavgiften från medlemmar som om det fortfarande var en skatt.

Den anser jag vara lite förjävligt. Det man frågar sig är hur många som har en annan religion än den svenska kyrkan driver är medlem i just svenska kyrkan, UTAN att veta om det? Hur många betalar deras s.k. medlemsavgift? Säkert tusentals människor.

Jag uppmanar alla som inte känner att dom står för svenska kyrkans ideologier att gå ur som medlem. Kyrkan själv vill inte ha medlemmar som inte står för deras religion. Men det man undrar är ju varför dom värvat medlemmar på det sätt dom gjort under alla dessa år?

Jag försöker inte prata skit om svenska kyrkan, bar få alla att inse vad som sker i vårt samhälle och kanske knäppa kyrkan lite på näsan för deras rävspel dom driver.

Jag hamnade på ett forum där någon skrev:
>registrerat partnerskap för homosexuella och inte giftermål.. varför skilja på
>kärlek och kärlek? om två människor som älskar varandra borde det inte spela
>någon roll vilket kön man har.. sedan så vill ju inte alla människor gifta sig,
>men man måste ialla fall ha valet. för att uppnå ett jämlikt samhälle kan vi inte
>sätta upp barriärer och gränser. alla måste ha samma rättigheter och
>möjligheter.

>Egentligen är väl problemet att den religiösa vigseln har en formell juridisk
>innebörd. Egentligen skulle man se till att man gör den juridiska delen
>separerad från den religiösa. Så gör man i vissa länder där man har två
>vigselceremonier, en i kyrkan och en hos borgmästarem (kommunalrådet).
>Det skulle innebära att alla var tvungna att ingå registrerat partnerskap, både
>hetero- och homosexuella. Sen kan man vara fri att gå till vilket samfund som
>helst och viga sig religiöst.

Detta tycker jag är ett utomordentligt bra sätt att gå tillväga. Då delar man på den religiösa och det juridiska i ett giftermål. Det juridiska för att få kallas gifta, och sedan får man ha en vigsel ceremoni enligt sina egna ideologier och enligt sin religion.

Därmed så slipper vi också dessa argument om homosexuella giftermål i kyrkan. Så som jag tycker ska man väl inte skilja på kärlek och kärlek, och visst ska homosexuella få gifta sig. Men det jag tycker staten gör i denna fråga är ju att förnedra och förtrycka den svenska kyrkans tro. Vad menar jag med det? Jo! Staten försöker ju halvt tvinga kyrkan att gifta homosexuella, detta trots att det är något kyrkan går strängt emot, allt enligt deras tro och bibliska skrifter.

Sen om kyrkan går med på att gifta homosexuella så är det ju jättebra, men tvinga dom inte att göra det. Det måste kännas än mer kränkande än vad muslimerna känner sig genom dessa karikatyr teckningar.

Eller har jag fel där?

Detta var bara en liten religiös inblick i det vardagliga livet som vi lever.

Tack för mig!

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.