Muhammed karikatyr och Svenska kyrkan!

Jag råkade ramla över karikatyr bilderna av Muhammed på nätet idag, och jag måste säga att det som händer i världen p.g.a. av dessa bilder är bland det töntigaste jag upplevt.

Visst, dom känner sig kränkta, men dom har gjort en allt för stor grejj av det hela. Det känns som att det ligger någon och pyr i bakgrunden av allt som händer, något som inte riktigt har med karikatyrerna att göra. Men att karikatyrerna däremot var det som fick bägaren att rinna över.

Sedan har det uppkommit klara bevis på att bilderna inte publicerades i den danska tidningen först, utan att redan i mitten av oktober förra året så publicerades bilderna i en Egyptisk tidning. Och hör och häpna, inte EN ENDA PROTEST lämnades in mot den publiceringen, vah?

Det finns ju mer Muslimer i Egypten som kunde upptäcka bilderna än när dom publicerades i Danmark. Men i Egypten så publicerades bilder under den heliga månaden Ramadan, så medans alla muslimer satt inne å bad å dyrkade den heliga månaden så publicerades bilderna.. så frågan är hur många Muslimer som läste tidningen då…

Länk till denna info: http://freedomforegyptians.blogspot.com/2006/02/egyptian-newspaper-pictures-that.html

Redaktören till den egyptiska tidningen skrev en artikel där han var förvånad över att detta krig startat först efter 4 månader efter att HAN publicerat bilderna. Han skrev också att det måste ligga något större politiskt korrupta anledningar bakom detta krig. Han skrev också att han är stolt över att ha publicerat bilderna före Danmark.

Jag tycker det är konstigt att ingen Muslim reagerat över det som hänt i Egypten och att bilderna faktiskt publicerades där långt före Danmark. Så varför ska inte Egypten och den tidningen be om ursäkt? Allt ansvar ligger inte på Danmark.

Men jag håller också fast vid att DANMARKS SAK ÄR VÅR! Och håller på yttrandefriheten. Vi lever i en upplyst tid, det är faktiskt år 2006 nu och vi borde vara tillräckligt bra människor så vi kan acceptera att andra har olika åsikter än en själv, och att man inte ska ta till våld för att andra ska be om ursäkt för sin åsikt. Det ska vara tillåtet att få skämta om allt, speciellt religioner.

Det finns ett citat som är rätt bra, och det lyder enligt följande:

” Rätten att driva med något är mycket viktigare för ett samhälle än rätten att inte bli förlöjligad, eftersom det första är frihet och det senare förtryck.” (Rowan Atkinson)

Jag som Ateist har kanske svårt att förstå en religiös människas snea bild på världen. Om vi ska ta den här utställningen ”Eko Homo” där Jesus avbildades komplett naken i en konst utställning för några år sedan!!! Visst, det blev lite uppståndelse över det hela och kyrkan for i taket… Men inte faan brände kristna ner hus, bombade och döda andra människor i demonstrationer världen över. Inte brändes den svenska flaggan runt om i världen i protester mot det hela. Och jag kan tänka mig att kristna blev minst sagt kränkta för den händelse. Garanterat mer kränkta än vad dom muslimska blev av dessa värdelöst dåliga karikatyrerna som har publicerats.

Bilderna är dessutom så kasst gjorda så det finns inte en chans i världen att någon ens skrattar åt dom eller kan föreställa sig att det ska likna Muhammed. Det kunde lika gärna varit en bild på en skäggig gubbe som inte alls har med någon religion att göra. så skäms på er alla som känner sig kränkta över en så här pass banal sak.

Jag tror snarare det handlar om okunskap om andras religioner. Jag hatade själv ämnet religion i skolan och såg dom lektionerna mer som en tids lidande med onödig kunskap. Så jag har aldrig vetat att man inte får rita av deras profet.

Kristendomen är mer en religion vi Svenskar är tvingad in i sen födseln. Nått som vi växer upp med som nått regeringen anser vara en självklarhet att man tror på. Och ju mer religion har börjat florera i media ju mer har människor börjat tänka efter vilken påverkan religion har på ens liv och sakta börjat inse att man tror inte på den där mambo jambon. Så varje år går tusentals människor ur Svenska kyrkan som lever på människors okunskap om att man faktiskt sitter och betalar tusentals kronor till en rörelse som inte ger något tillbaka till en.

För någon dag sedan fick jag ett reklam brev i brevlådan som var skrivet från ”Din biskop” till ”Linus Berglund”. Ett personligt riktat reklamutskick där Biskopen för Norr- och västerbotten skrev några väl valda och extremt religiösa ord om vad hans syn på livet och guds inverkan på allt runtomkring honom. Och det brevet måste jag tacka för, jag har en längre tid gått och funderat på att gå ur kyrkan utan att få fingrarna ur arslet, men nu.. NU… har jag bestämt mig… imorgon ska jag fixa det brev som behövs för att gå ur kyrkan.. nu är jag less… nu har jag fått nog.

Man kan vara lycklig utan att betala hundratusentals kronor i under sin livstid till Svenska Kyrkan, utan att gifta sig och döpa sig i kyrkan, utan att få en begravning genom kyrkan.

Och jag kan känna mig lugn, enligt en undersökning för nått år sedan så tror bara ynka 16 procent av svenskarna, enligt en internationell undersökning (år 2000), på en personlig gud, och endast 26 procent tycker att kyrkan har bra svar på människans moraliska och andliga frågor, men trots det är 82 procent medlemmar i Svenska Kyrkan.

Så vad drar man för slutsatts där, jag är inte ensam. Och dom där 82% har nog sjunkit rätt kraftigt då flera flera tusen har gått ur kyrkan sen år 2000.

Så om du också känner att du inte tror på det kyrkan predikar, vilket är just detta nedan, så går ur Svenska Kyrkan genast:

Vi tror på Gud Fader allsmäktig, himmelens och
jordens skapare. Vi tror ock på Jesus Kristus, hans
enfödde son, vår Herre, vilken är avlad av den
Helige Ande, född av jungfru Maria, pinad under
Pontius Pilatus, korsfäst, död och begraven,
nederstigen till dödsfriket, på tredje dagen uppstån-
den igen ifrån de döda, uppstigen till himmelen,
sittande på allsmäktig Gud Fader högra sida.
Därifrån igenkommande till att döma levande och
döda. vi tror ock på den helige Ande, en helig,
allsmännelig kyrka, de heligas samfund, syndernas
förlåtelse, de dödas uppståndelse och ett evigt liv.

För att gå ur Svenska Kyrkan så surfar du bara in på denna sajt och följer anvisningarna:
http://www.uturkyrkan.se/

För att veta vart du ska skicka paprena så gå in på länken nedan för att hitta rätt adress:
http://www.svenskakyrkan.se/sok/sok_forsamling.asp

Om du går ur Svenska Kyrkan så går du miste om detta:

1. Dop
Men det finns liknande du kan göra där inte de religiösa orden finns med, det kallas ”Barnvälkomnande” där man samlas, precis som på dop, och välkomnar det nya barnet. Man äter gott och delar ut presenter, precis som på dop.
Här kan du läsa om ett Humanistiskt barnvälkomnande:
http://www.humanisterna.se/hTexter.asp?f=s&t=53&vm=10

2. Konfirmation.
Humanisterna samordnar konfirmation för Ateister eller icke kristna, dom kallar det en ”Humanistisk konfirmation. Och det syftar mer på barnets steg in i vuxenlivet där man pratar om saker som ”rasism”, ”etik” och ”moral”. Istället för att klubba in en kristen livssyn.
Läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Humanistisk_konfirmation

3. Giftemål
Alla vet att man kan göra en borgerlig vigsel. Och att man kan ha en cermoni på vanligt sätt med samling av nära och kära med måltid och allt därtill.

4. Begravning
Den som väljer en icke-religiös begravning har otroligt många olika alternativ att välja mellan. Det förstår nog var och en. Man tappar ju inte sin gravplats/minneslund bara för att man går ur kyrkan. På många håll i landet finns ett kapell eller ett krematorium, lämpat för konfessionslösa begravningar.
Läs mer här: http://www.humanisterna.se/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=44

Nu har ni fått något att grunna på… Svenska kyrkan.. eller INTE Svenska kyrkan..

Over and out!!!

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.