E-book är framtidens melodi!!!

Tekniken går frammåt, gamla Star Trek sci-fi tekonologi som man bara skrattade åt förrut är ikapp oss nu.
Amazon kommer nu med en upphottad version av sin läsplatta (e-book), den heter Kindle DX.

Dock släpps den bara i USA och är låst till att ladda ner e-böcker trådlöst genom ett speciellt trådlöst nätverk i USA. Men det tar nog inte så lång tid innan den börjar komma till europa. Annars lär liknande modeller komma till europa. Finns redan några.

Kindle DX kommer ha en 9,7″ skärm och upplösning på 1200×824 pixlar. Inte superbra upplösning för så pass stor skärm, men men. Den är även 8mm tjock(!) och väger därmed inte speciellt mycket.

Minnet är på 3.3 gb vilket räcker till ca 3500 böcker.

Jag drömmer och längtar efter att i framtiden få en e-book där även användandet är väl utbyggt.

tänk att köpa en bok online, få hem den direkt i sin e-book läsare.. 🙂 fattar inte att vi måste gå in i 2000-talet innan nått sånt här ska utvecklas.

Bara en sån sak som att prenumerera på morrontidningen. När man vaknar på morronen så slår man på sin e-book på köksbordet å VIPS så har NSD dimpt ner i e-rutan 🙂

Tänk va skönt att slippa fundera över teckenstorleken i en bok, att kunna läsa med vilken teckenstorlek som helst, kanske även ändra teckensnitt efter ens personliga smak och tycke.

Just nu läser jag en bok på engelska som ligger på ca 1200 sidor, och det är bara den första boken av 2 böcker. Andra boken är beställt och den ligger också på cirka 1200 sidor. Och texten i den boken är rätt så liten. Hade varit skönt att kunna få lite större teckensnitt och även slippa hålla i en bok som är en meter bred 🙂 aldrig behöva klämma fast bladet i boken på konstiga sätt så att bladet stannar på samma ställe hela tiden och inte bländrar av sig själv, och alla andra jobbiga saker som bokläsande av större böcker innebär.

Vi får hålla tummarna att gårdagens sci-fi tankar blir nutidens melodi.

Bye4Now

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.