Var tredje svensk fildelar!!!

Well, tell me something i don’t know!!!

Enligt en artikel i Aftonbladet så står det att läsa att var tredje svensk fildelar, detta enligt en ny undersökning gjord av Ifpi, musikbranschens rättighetsorganisation.

Det är nästan en dublering av tidigare siffror över svenska folkets fildelningsvanor.

Detta är i och för sig inget som förvånar mig då jag inte hyser speciellt höga tankar om den sittande regeringens inkompetens.

Det känns ju rätt skönt att vi har rätt folk på rätt plats, att vi i sverige har röstat fram en sittande regering som kort efter sitt påbörjade styre klubbar igenom en lag som gör halva svenska befolkningen till brottslingar.

Men jag ser det precis på samma sätt som ”-Messerschmitt” (kommentar till artikeln), att det är typiskt politiker. Att politikerna inte röstade igenom lagen för att stoppa eller minska fildelningen, utan snarare för att tysta lobbyisterna i väst med att vifta med Ipred flaggan så fort det klagades på sveriges fildelningvanor.

Jag hoppas det har gått upp för sverige att vi har en sittande regering som är så långt ifrån vänner med sina väljare(och alla andra) som man kan vara.

Vilken hyfsad datakunnig person som helst förstår ju att man kan ladda ner ett gratis anonymitetsprogram så man surfar i det dolda utan att någon vet vem man är. Att surfa anonymt är lika enkelt som att surfa oanonymt(norrländskt uttryck *hehe*).

Konsultföretaget Mediavision har i sin undersökning fått fram att det minskat från 1,,7 till 1,5 miljoner fildelar i sverige under andra kvartalet.

Jag skulle nog tro att Ifpi:s undersökning lutar mer åt verkligheten. Med tanke på att deras undersökning vände sig till åldersgruppen 15-74 år. Det finns alltså ett enormt mörkertal för det som är under 15 år som fildelar.

Över 3 miljoner fildelare i Sverige innebär ju drygt var tredje människa, så risken att man ”åker fast” är alltså 1/3 000 000, typ!

En doktor i immaterialrätt säger att han tar in 250 elever varje år som studerar till jurister, och enligt honom är det 100% av eleverna som fildelar, inget han ser som konstigt.

Över till något annat som är tragiskt.

För att göra en historia kort, vilket i dessa sammanhang inte är det lättaste.

The Pirate Bay, jo, here we go again, är ju anmälda i Hollan av upphovsrättsorganisationen Brein som är målsägande.

För att göra det enkelt för mig citerar jag text från dn.se för att slippa skriva allt från mitt huvud :), here we go:
”Det är Peter Sunde, Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg som står på de anklagades bänk för upphovsrättsintrång i Nederländerna. Sedan i somras har de ett domstolsbeslut mot sig som säger att för var dag sajten är är tillgänglig i Nederländerna görs de skyldiga till böter på 30.000 euro upp till totalt 3 miljoner euro.

Beslutet grundar sig i att de anklagade äger eller åtminstone har makt över sajten, vilket de bestämt menar att de varken gör eller har. Sedan 2006 ska, enligt de åtalade,en utländsk part äga domänen thepiratebay.org och sköta dess verksamhet.”

Breins ordförande Tim Kuik(aka Mr Kuk) påstår att han har klara bevis för att alla inom TPB både driver och fortfarande äger thepiratebay.org.

Nu har tydligen Brein bevis i form av en kreditupplysning på Reservella från i somras som organisationen ska ha låtit beställa via det brittiska företaget Experian. Kreditupplysningen ska visa på att TPB gänget fortfarande står som ägare och fortfarande ansvarar för hemsidan.

Men som det har visat sig så har Brein lämnat in ett förfalskat dokument till domstolen som TPB gänget har ganska klara bevis på att det är just förfalskat.

Så Peter Sunde från TPB eller medlemmar ur det nederlänska Piratpartiet kommer därför att lämna in en stämning mot Brein gällande bedrägeri, mened och urkundsförfalskning – alternativt försök/förberedelse till samma punkter.

Så denna TPB soppa fortsätter, och det kommer nog ta några år till innan allt detta är över.

Ganska underhållande tycker jag. Detta är helt klart det nya ”tredje världskriget” där det är de stora lobbyföretagen som slåss på dagens IT-generation.

Detta är nästan som taget ur filmen ”Hackers”.

Bye4Now!

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.