House of suns!

Jag har snart läst klart Alastairs Reynolds bok ”House of suns”, sjuk skruvad bok men underbart bra. Läser den på engelska så’klart då den inte finns på svenska.

Jag fick ett ryck för knappt 2 månader sen då jag bestämde mig för att läsa min första bok nånsin(bortsett från skolarbete i typ gymnasiet) på engelska.

Är inne på min 3:e bok på på mellan 500-600 sidor/bok.

Första boken så sträckläste jag både boken och sve-eng lexikonet. Boken jag läser nu har jag kanske slagit upp 10-15 ord sammanlagt. Inte det att jag alltid kan varenda ord, men man förstår nästintill exakt vad det betyder då man läser det i ett sammanhang.

Jag har då garanterat utvecklat min engelska läsförståelse och även tal 🙂 Jo du hörde rätt, ibland läser jag en eller två sidor högt för mig själv bara för att träna lite.

Men att börja läsa böcker på engelska har öppnat en gigantisk ny värld av böcker.

Jag köpte en ny bok i förra veckan. Boken jag köpte var ”Peter F. Hamilton – Pandora’s Star”. Boken är i pocketform och besitter en underbar mängd sidor, närmare bestämt 1.144 st sidor 🙂

Blir min nya stora utmaning.. phew…

Tips på böcker ser ni i övre högra hörnet på denna bloggsajt 🙂 Go crazy å testa läs någon av böckerna. Ni som känner mig får mer än gärna låna dom av mig.

Bye4Now

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.