Kvinnor är aggressiva, män är skräckslagna.

Jag läste en blogg idag på Aftonbladet som Fredrik Virtanen skrivit.

Det börjar ungefär såhär: Män är mjuka, kvinnor är hårda. Kvinnor är aggressiva, män är skräckslagna.

hehe… Och det rutar väl ungefär in julhandeln och julstressen på ett perfekt sätt. Det är vid sådana här tillfällen man längtar tillbaka till lugna Boden och dess julhandel där. När jag bodde i Boden tyckte jag att det var kaos i stan dagarna innan jul och att affärerna var överbefolkade med aggressiva och stressade kvinnor med mord i blick.

Men när jag i dagarna går på stadens gator i Luleå så inser jag vilken hemsk stad detta är att bo i när det gäller julhandel. Som pricken över i:et förra helgen så gick svängdörrarna sönder på Smedjan vilket innebar att hundratals människor fick ta sig genom en pytteliten dörr, så köerna blev enorma från båda hållen och aggressiviteten ökade. Den mest hatiska stämningen uppstod nog när en rullstolsbunden kvinna var den som skulle rulla genom dörren vilket tände en mörk blick i de flesta runtomkring. Inte för att hon var rullstolsbunden utan för att hon inte precis sprang ut genom dörren, utan tog det lugnt och sakta 🙂

En rolig situation att begrunda.

När man springer inne på Åhléns eller nått av köpcentrumen i city så studsar man som en pinball kula mellan sura och irriterade kvinnor som tror att man ska stjäla varenda vara före dom. Vissa kastar sig hutlöst ut mot en vara som står ensam på hyllan precis som om det var ringen i Sagan om ringen.

Det är nästan en 50km/h hastighet på allas fötter inne i butikerna så det är bara att hänga med i tempot. Mitt inne i all rusningstrafik mellan hyllorna så kan någon tvärstanna vilket gör att man springer på den personen.

Men det är väl det som kallas julrusning 🙂

Inte för att jag är bra på att planera mina julklappsköp, men herregud…

Vi i släkten har från i år en regel att varje julklapp inte får kosta mer än 50 kronor, vilket gör att rätt många varor inte är intressanta som julklappsköp.

Men jag å Jillan är rätt klara med våra inköp nu, vilket känns skönt.

Eftersom pristaket är så pass lågt så har jag köpt mig själv en julklapp 🙂 Jag har köpt mig en mobil som heter Qtek 9100 vilket är en blandning av en handdator och en mobil med Ms Windows Mobile 5.0 som operativsystem. Rätt jävla läcker är den. En rolig grejj är att jag kan koppla upp mig mot mitt trådlösa nätverk jag har hemma med mobilen å surfa å göra andra saker genom nätverket 🙂 En härlig pryl för en riktigt stor prylbögs tok.. haha..

Sen har jag å Jill köpt oss en gemensam julklapp, och det är en sprillans ny dator som vi beställt från dell.se. Riktig fina grejjer är det vi får för ett mycket bra pris. Så vi slog till direkt.!!! Datorn bör komma inom en period av typ 5-7 dagar.

Så det blir en jul med fina dyra teknik julklappar..som vi tyvärr själva får betala för rätt mycket pengar.. men vafaan… livet är till för att levas… pengar är till för att slösas… teknikprylar är en extra glädjespruta i vardagen.. såå var glad, det är ju jul.

En rolig situation som Virtanen nämner i sin blogg är det att kvinnor river och sliter och slänger tillbaka plaggen och skäller sedan gärna på personalen att det ser stökigt ut i hyllorna. Männen däremot hänger upp kläderna som inte passar och ber sedan om ursäkt om dom inte hittar nått som passar. Artighet tänker du då? Näe, ren jävla skräck säger jag!

hehe… Bra syn på manligt och kvinnligt i julhandeln.

Mitt svar på det hela. Män, gör som mig, handla på Internet eller be en butik att lägga undan en vara till ett visst datum då du vet du kan komma in och köpa varan 🙂 så har jag gjort. Vilket inneburit att jag sluppit både julstressen, trängseln och paniken. Men jag har ändå varit ute i stressen för att kolla läget, hehe…

”Shopping är krig. I krig är allt tillåtet. Och ingen julshopping-påse är för stora för en riktig kvinna”.

Det är rätt märkligt det där. Kvinnor ber alltid ”oss män” *ler* att ta tag i saker och ting när det gäller att bära saker som är för tungt, men när det gäller att shoppa för kvinnor, ensam på stan, så kan dom bära hur j*vla stora påsar som helst. En pytteliten gumma kan komma bärandes på påsar som är så pass stora att hon kunde slå upp påsen som ett tält och bo där, hehe. Märkligt…

Under julhandeln är inte samhället jämlikt… under julhandeln trampar ALLA kvinnor på männen… under julhandeln finns det inga regler… under julhandeln är det överlevnadsinstinkten som tar över hos kvinnorna…

Så jag slår ett slag för oss män. Följ mitt råd, stanna hemma… ta ett glas med väl lagrad Calvados… kryp ner i den där schöööööna fotöljen.. och njut… av lugnet 😉

God Jul på er allihopa!!!

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.