Bellclean American Pale Ale – Hop Xplosion – Torrhumling

Idag har jag torrhumlat ölen med:
20 g Amarillo Dryhop 7 days
15 g Columbus Dryhop 7 days
15 g Simcoe Dryhop 7 days

Jag har torrhumlat genom att lägga alla humlepellets i en humlepåse som jag sedan sänkt ner i fermenteringstunnan. Torrhumlingen kommer att ske under en hel vecka fram tills det är dags för flasktappning.

Eftersom detta är min första helmaltsbryggning så har jag inte så höga förväntningar på denna öl 🙂 Så mycket som kan ha gått fel, men än så länge verkar det gått bra.

Jästen jag använt har verkligen jäst ut ölen kraftfullt på bara 3-4 dagar och den verkar ha landat på 1.010-1.011, vilket skulle ge ölen en ABV på ca 5,5%.

Jag har gjort ett litet smaktest på vörten och det jag snabbt kan konstatera, jämfört med extraktbryggning, är att maltsmaken är så mycket MYCKET godare. Smakar mer som en riktig öl än mina tidigare öl har. Maltsmaken i extraktbryggningar är verkligen inte av hög kvalité, så jag kommer helt klart brygga helmaltsbryggningar i fortsättningen.

Om ca en vecka blir det flasktappning.

Så, to be continued….

 

image

Det här inlägget postades i Ölbryggning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.