Skivornas tid är räknad! Och the TPB frammarsch!

The Pirate Bay har stängt ner sin tracker nu. Vilket egentligen inte har någon betydelse.

Anledningen är att dem har kommit på en ny teknik som gör att det går att fildela utan tracker. Dem gör inte detta för att de blivit tvingade av ett domstolsbeslut, utan för att dem inte behöver det längre eftersom dem utvecklat och förbättrat tekniken.

Detta gör ju att det domstolsbeslut dem har mot sig som säger att dem har gjort sig skyldig till medhjälp till upphovsrättsbrott blir helt verkningslöst framöver.

Den nya tekniken kommer att likställas med en vanlig sökmotor, som exempelvis Google eller Altavista, och skyddas därmed av e-handelslagens regler om ansvarsfrihet.

Jag är så fruktansvärt glad att någon sticker ut i detta jä*la jantelagsland. Att någon vågar stå emot orättvisor och förtryck från kapitalist lobbybolag och att våga stå emot orättvis föråldrad lagstiftning som hämmar samhällets utveckling.

Som många skrivit förrut så, och som jag även håller med om till punkt och prick, är att folk fildelar inte för att dem vill göra något olagligt. Dem fildelar för att dem vill ha något enklare sätt att få tag på media som musik och film.

Ett bra exempel är Spotify som verkligen visat att folk är intresserad av att betala för musik om dem bara går att få det på ett enkelt sätt. Det intressanta är att fildelning har minskat för att Spotify har gjort det enklare att lyssna på musik genom Spotify än att ladda hem den.

Jag själv börjar gilla Spotify mer och mer. Dock så önskar jag större utbud av musik hos dem, men det dem gjort hittills är suvveränt.

Spotify visar att det faktiskt går att konkurrera med gratis tjänster, och att man även kan konkurrera med tjänster som kostar. Har man bara en bra produkt som går att nå på ett enkelt sätt över internet så har man kommit en lång bit på vägen.

Det jag önskar är att dem även kommer med filmer över internet. Ett enkelt sätt med ett stort utbud. Möjligen sälja filmer i .avi eller .mkv format. Jag är helt klart intresserad av att köpa en Blu-ray film i .mkv format för en rimlig peng.

Det gäller bara att lobbyföretagen släpper sina maffiaklor och godkänner försäljning av media på elektronisk väg.

Det är dags att vakna upp till verkligheten nu och släppa de föråldrade upphovsrättslagarna och släppa media fritt på ett nytt och modernt sätt.

INGEN vill ha musik på CD-format längre. Vem äger en CD-spelare? INGEN!!!!!!

Idag är det Mp3 spelare, av olika slag, som är det som säljs. Försäljning av gammeldagsa ”CD-freestyles” måste ju ha dalat nått fruktansvärt de senaste 2-3 åren.

Det säljs Blu-ray spelare med uppkoppling mot internet och som klarar av att spela upp .avi och .mkv filer, varför? Jo för att konsumenter inte längre vill fylla hyllmeter med media i plastkartonger, utan vill ha sitt media elektroniskt i en mediastation av olika slag.

Vad väljer man? 5-6 hyllmeter med DVD/Blu-ray filmer eller en extern hårddisk kopplad till en Blu-ray spelare eller dator?

När man som jag, kommit till en gräns kring 450-500 DVD/Blu-ray filmer, så inser man att det inte längre är hållbart. Även fast jag tänkt lägga in alla filmer i någon slags skivpärm eller liknande, så kommer jag ändå att i framtiden föredra att ha alla filmer på en extern hårddisk av bekvämlighetsskäl.

Man skäms nästa av att bo i denna förändringsfientliga värld där ordet ”Digital” förknippas med det värsta som kan tänkas, och ordet ”analog” är upphöjt och dyrkat som en Gud av något slag.

Jag hoppas framtiden är ljusare än vad den är idag!

Det som glädjer mig är att Microsoft har lanserat en filmtjänst till sin Xbox. En så kallad video-on-demand-tjänst som lanserats till spelkonsollen Xbox. Tjänsten kallas ”Zune” och innebär helt sonika att man kan hyra film genom uppkopplingen i Xboxen.

Man kan både hyra vanlig film och högupplöst film. Priserna varierar lite och där högupplöst film är lite dyrare. Priset spänner mellan ca 35-73 kronor (ca 250-510 Microsoft Points). 100 points är ungefär 14 kronor i skrivandets stund.

Än så länge är utbudet inte JÄTTESTORT, men det finns ändå kring 110 filmer där ca 30 är högupplösta med surroundljud.

Du kan läsa en liten recension med test av tjänsten här:
http://www.idg.se/2.1085/1.270110/microsoft-zune-marketplace-zune-imponerar

Video-on-demand kommer starkt nu och skivornas tid är räknad! Vilket känns helt underbart!!!

Nästa steg i utvecklingen blir kanske att börja lansera bredband över 100Mbit/s. Möjligen det dubbla eller ännu mer. Men vi kan inte kräva allt på en gång 🙂

Bye4Now

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.