Ipredkoll.se och ett säkrare internet!!!

Nu med IPRED-lagens intrång, med betoning på intrång, på den ”vanliga människans” integritet och liv så har det bara exploderad med nya tjänster för att dölja och hjälpa till att behålla integriteten på nätet.

En av de senaste, och rätt så intressanta tjänsterna, som dykt upp är en tjänst som heter IPRED Watchlist (http://www.ipredkoll.se) som är ett projekt som drivs av Piratbyrån.

”Men det riktigt slagkraftiga är den bevakning som man kan ansluta sig till. Genom att lägga in sina uppgifter i databasen varnas man så fort ens IP-nummer hittats i en anmälan kopplad till Ipredlagen. Eftersom det i lagtexten finns inskrivet att innehavaren till det anmälda IP-numret inte behövs varnas angående anmälan förrän en månad efter att personuppgifterna kopplade till IP:t lämnats ut känns det här som värdefulla dagar som kan rädda många nerver och kanske en hel del data.” Citat från marcink blogg.

Det är helt enkelt en lista som gör att du får reda på om just Ditt IP-nummer bevakas av de nyligen instiftade privata poliskåren, den kränkande Lobbypolisen.

Tjänsten kommer även byggas ut med nya funktionaliteter, enligt vad ipredkoll.se skriver.
Det innebär att sajten kommer starta ett sammarbete med tingsrätter som kommer skicka information vidare till sajten om vilka IP-nummer som blivit anmälda eller som är under bevakning. Malmös, Göteborgs och Lyckseles tingsrätter har redan lovat att samarbeta.

*

IPRED-lagen är ganska intressant på det sättet att jag tror Moderaterna kommer få det otroligt tufft i nästan val.

Speciellt när Reinfeldt har ljugit för en hel ungdomsgeneration av förstagångsväljare och även andra väljare när han lurade till sig röster 2006 genom att säga, dom nu legendariska, orden: ”Vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration”.

2006 års Vänsterledare Lars Ohly sa i SVT i samma veva att det aldrig var meningen att jaga människor som laddar ner.

Se nu vad våra sjukt oärliga politiker gör genom att klubba igenom IPRED-lagen. Jo, dom gör helt plötsligt allt för att jaga fildelare och jaga en hel ungdomsgeneration.

Vem ska man lita på numera i den politiska såpan som kommer bli vid nästa val. Det enda ärliga partiet som kämpar för folket i dessa frågor verkar ju vara Piratpartiet.
Jag hoppas verkligen dom tar sig in mellan riksdagshusets murar.

Moderaterna värna hellre om en mångmiljardindustri och att ha bra relationera till andra länder än att värna om sina medborgares integritet och om en fungerande politik.

*

Det ska bli spännande att se vad som händer på Pirate Bay rättegången nu på fredag, då domslutet kommer.
Man förstår ju att hur det än blir så kommer det att överklagas. Oavsett om dom döms eller inte.

Sen att TPB har skapat en tjänst som heter Ipredator som gör att man kan surfa anonymt på nätet och fildela nästintill helt anonymt är ju som en vagel i ögat på lobbyisterna 🙂 Brutalt kaxigt gjort av TPB gänget under pågående rättegång. hehe!

Bye4Now

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.