New Age sjukt skruvade livssyn!!!

New Age..

Huh!

Inte för att jag egentligen bryr mig att vissa lever i en overklig livsuppfattning som är baserad på myter, vidskepelse. En livsstil som lutar allt för mycket åt ett egoistiskt tänkande.

Visst är det roligt att skratta åt Di Levas klänningar å blommiga vattenkannor, men hallå!!!!

En livsstil som i grund och botten förkastar förnuftet som en guide till verkligheten. Med en enkel kort förklaring så kan man säga att inom New Age så är allting sant. Det som känns rätt och passar en person är alltså rätt. Det är rätt inom deras trånga värld och trångsynta tänkande. Fast man kan kanske säga att det inte är så trångsynt då allt är sant. Dock en overklig livsuppfattning som kan gå många på nerverna.

Den största grundtanken inom New Age är att ”allt är gott”, vilket vilken vanlig upplyst människa i detta årtusende förstår att man som person inte kan avgöra.

Ett pucko inom New Age rörelsen är skådisen Shirley MacLaine som säger, stolt och rak i ryggen, att förintelse inte var så himla farlig. ”DET VAR JU BARA DERAS KROPPAR SOM DOG, OCH FÖRESTEN SÅ HADE JUDARNA VÄLDIGT DÅLIG NATIONELL KARMA”.

Redan här börjar vi ana hur sjukt skruvad New Age rörelsen är. Och redan här förstår alla kloka människor att ”näe, vi kan inte avgöra som enskild människa vad som är gott och ont”, men inom New Age rörelsen så ”är allt gott”.

Vilka jävla puckon!!!!

Det finns idag hundratals kursen som går i ett nyandlighetens tecken. Kursen för företag och privatpersoner. Kursen bygger mycket på att människan inte behöver någon frälsare utan att hon kan nå obegränsat långt genom sina egna, inneboende resurser.

”Man menar också att jorden är en levande organism och att människan mer bör betraktas som celler i denna än som individer. Detta perspektiv brukar kallas ”gaia” (ett grekiskt ord för planeten jorden). Personligen tycker jag ”goja” vore en mer adekvat beteckning!”

Bra tänkt där Bengt 🙂 Vi kallar det från och med nu för ”Goja”.

New Age rörelsen är i och för sig en hyfsat tolerant sekt, förlåt rörelse. Dem är mycket toleranta mot nästan all religion utom de som tror på en absolut sanning. Av denna anledning avskyr man bibeltrogen kristendom, och dem måste därmed och nästan sjukt hata det ateistiska och humanistiska tänkandet.

Att vi vanliga människor tar en huvudvärkstablett mot just huvudvärk måste ju få en New Age anhängare att gå i taket, dem skulle nog anse att det är några djupt förankrade personliga problem vi har som vi själva kan lösa inombords. Bara vi sätter oss ner och ber någon annan heala en, så ska du se att huvudvärken börjar avta och att vi sedan kan börja ta itu med vårt egna trasiga liv, som då orsakat vår huvudvärk.

näe, nog tar jag en Ipren istället å får bort huvudvärken, som enligt mig Är just problemet, å sen efter det gå vidare med mitt liv. Det måste vara himla jobbigt att söka problem som inte finns eller skapa problem ur tomma intet. Men ”allt är ju gott” som dem säger. Vilket nu mer och mer för mig börjar bli en ännu mer invecklad livssyn.

Näe, jag anser inte att leva med ett humanistiskt tänkande och leva efter vetenskapens regler vara en trångsynt livssyn. Men jag har egentligen inga problem att dem lever med sin ”Goja”, så länge dem utövar det i det tysta 🙂

De flesta människor där ute tror inte på astrologi i det seendet att morgondagen kommer bli en jobbig dag för mars står inte i rätt bana med Jupiter.

De flesta människor tror inte att man kan tyda framtiden genom pokerkort, öhh förlåt, tarrot kort 🙂

Den absolut vanligaste delen inom New Age som människor tror på är just UFO. Och då menas det flygande tefat och inte som UFO står för ”Oidentifierade flygande objekt”, för det kan ju vara någonting annat. Enligt mig är UFO något man kan förklara med vetenskapliga termer. Men en liten prick på ett värdelöst taget foto är inte alltid så lätt att förklara. Möjligtvis är det oftast skit på linsen 🙂

En av de få positiva saker New Age fört med sig är kanske lite av Beatles framgång då dem började meditera med gurun Maharashi Mahesh Yogis meditationsteknik.

Under 60-talet användes LSD av rätt många hippies för att få sig en andlig upplevelse. Men som ni kanske kan lista ut själv så har den andliga resan ingen annan förklaring än att puckona knarkade så hårt att dem fick hallucinationer. Vilket är just en vetenskaplig förklaring…

Ibland undrar man ju vad Di Leva gör på dagarna?
Lite LSD och en blommig vattenkanna kan förgylla vissa människors liv Han skriver nog sin musik samtidigt 🙂 hehe…

Många har ett New Age tänkande utan att vilja kalla sig det. Det är väldigt många i Sverige som tror på reinkarnation, återfödelse. Var tredje svensk tror att man kan få kontakt med de döda, en fjärdedel av alla flickor på gymnasiet trodde att den stjärnbild man föds under påverkar hur ens liv blir och varannan svensk tror att man kan få varsel om framtida händelse genom olika sätt. Allt detta är inga nypåtänkta idéer utan gammal österländsk religion och spiritism, nått som New Age populariserat de sista decennierna.

”I början av 1980-talet bildades det svenska Miljöpartiet, som är en del av den internationella »gröna» rörelsen, vilken på sätt och vis kan ses som New Age-rörelsens politiska uttryck. Det finns i alla händelser ett nära släktskap mellan den gröna ideologin och den nya tidsålderns tänkande.”

Detta gör en lite nervös över Miljöpartiets framgångar i valet, eller framgång och framgång 🙂

Ca 2-3 miljoner svenskar har någon typ av New Age-relaterad åsikt.

Jag tänkte avsluta med lite citat från en hemsida jag hittade som hade lite rubriker med svar som visar skillnaden mellan ett New Age tänkande och ett kristet tänkande:

SKILLNADEN
Låt oss nu se på de stora skillnaderna mellan kristen tro och New Age. Eftersom New Age inte är en uppfattning, utan många uppfattningar, många skolor och många tekniker så är det givetvis svårt att generalisera. Men de flesta rörelser inom New Age har likartade drag. [45]

GUD
New Age: Gud är en opersonlig, icke moralisk, skapande kraft i universum.

Kristen tro: Gud är en moralisk, personlig Varelse, som är den allsmäktige, allvetande och allestädes närvarande Skapare av hela universum.

SKAPELSEN
New Age: Universum har alltid funnits som den materiella uppenbarelsen av den skapande gudomliga Kraften.

Kristen tro: Gud har skapat hela universum ur intet, Gud är skild ifrån det Han skapat.

MÄNNISKAN
New Age: Människan är den finaste produkten av den mänskliga evolutionen, med obegränsade möjligheter, bara hon blir medveten om den gudomliga kraften inom sig.

Kristen tro: Människan skapades till Guds avbild som personliga, tänkande och ansvariga varelser. Människan förlorade sin naturliga gemenskap med Gud redan i syndafallet och är rotlös tills hon hittat tillbaka till sin Skapare.

UPPENBARELSEN
New Age: Vi kan genom mystiska upplevelser bli medvetna om alltings gudomlighet och vi kan genom övningar uppleva förening med livskraften. Vi kan bli vägledda genom andliga guider i andevärlden eller olika gurus.

Kristen tro: Gud har uppenbarat sin existens genom skapelsen, våra samveten och frälsningshistorien. Vi lär känna Gud som vår Frälsare genom den uppenbarelse Han gett oss i Kristus Jesus, budskapet om honom kommer till oss genom Guds Ord, Bibeln.

JESUS KRISTUS
New Age: Han var en andlig lärare, bland många andra.

Kristen tro: Han är Guds evige Son, den andra personen i treenigheten, både Gud och människa, och människans försonare och frälsare. Ingen kommer till Fadern utom genom Honom.

SYNDEN
New Age: Synd är att inte inse sin egen gudomlighet. Vandringen mot insikt sker genom olika tekniker och övningar.

Kristen tro: Synd är det moraliskt onda, att bryta mot Guds absoluta moraliska lag.

FRÄLSNINGEN
New Age: Frälsningen är befrielse från fruktan och skuld genom att man blir medveten om sin egen gudomlighet.

Kristen tro: Frälsningen är befrielsen från det straff vi förtjänar. Kristus har frälst oss genom sin försoningsdöd och genom sin uppståndelse förklarat världen rättfärdig. Individen tillgodogör sig Kristi försoning genom att tro, genom att förtrösta på Kristi försoning.

DOMEN
New Age: Eftersom ondskan och synden egentligen är en illusion och det inte finns någon personlig Domare, blir vi renade genom otaliga reinkarnationer genom vilka medvetandet höjs, steg för steg.

Kristen tro: Vi är ansvariga inför Gud. Om vi tror på den förlåtelse Gud skänker genom sin Son Jesus Kristus förenas vi med Gud i evigheten, om vi inte gör det kommer vi att gå evigt förlorade i helvetet.

Vi sade inledningsvis att New Age ger ett surrogat till andlighet för den moderna västerlänningen. Det betyder att kristna tror att den enda verkliga trösten för människor som tappat hoppet och som upplever tomheten i tillvaron är budskapet om Jesus Kristus.

Jag kan inte för allt i världen förstå ett religiöst eller liknande skruvat tänkande. Men världen är allt bra knäpp, så det är väl något man får leva med och acceptera.

Live and prosper ya’ll..!!!

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.