#12 – Bellclean Pomona IPA v.2 – Recept

Jag är lite sen med att lägga ut detta recept. Ölen är redan bryggt sedan några veckor tillbaka.

 

Receptet ser ut som följande:
3,5 kg Maris Otter, Pale Malt
1,0 kg Vienna Malt
0,3 kg Caramel Munich 60L
0,20 kg Caramel Pilsner 1L (Cara-Pils)

Jästsort: Dry English Ale WLP007 (Flytande jäst)

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Citra
Simcoe
Columbus
Chinook
Centennial

Totalt 225 gram humle.

Humlechemat: (135 g humle)
30 g Columbus @ 60 min boil
5 g Chinook @ 45 min boil
20 g Chinook  @ 10 min boil
20 g Simcoe @ 10 min boil
20 g Simcoe  @ 5 min boil
20 g Chinook  @ 0 min boil
20 g Columbus  @ 0 min boil

Torrhumling (90 gram):
40 g Citra  @ DryHop 7 dagar
30 g Simcoe  @ DryHop 7 dagar
20 g Centennial  @ DryHop 7 dagar

Beräknad IBU landar på ca: 93
Beräknad ABV(Alcohol by volume): 6,4 %
Beräknad EBC: 17,4

Förkultur:
2,2 liters förkultur
2,2 liter vatten + 220 gram DME
Fick stå i 2 dygn med omrörning varje dag. Sen kyldes den i ett dygn i kylskåpet och vörten hälldes bort för att bara spara jästkakan som skapats.

Mäskning (BIAB):
21 liter vatten
66 C i 90 min
75 C i 10 min

Lakning:
ca 9 liter 75 gradigt vatten

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Övrigt:
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
18 g PH 5,2 stabiliserare
Gelatin (klarningsmedel i ölfatet

Allt tappas sedan över på ett 19 Liters Cornelius ölfat. Får kolsyras och mognas i minst 1 vecka innan smaktest.

 

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.