41. Summer Mosaic Saison v.1

En ombryggning av min Sasion v.2 fast denna gång med lite Mosaic humle i. Bryggt till Barfesten 2017. Blev bra denna också.

 

Mängd: 20 Liter

Receptet ser ut som följande:
3 kg Pilsnermalt malt (61,2 %)
1 kg Vetemalt (20,4 %)
0,6 kg Vienna Malt (12,2%)
0,3 kg Strösocker (6,1%)

Jästsort: White Labs WLP566 – Belgian Saison II

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Saaz
Styrian Goldings
Mosaic

Humlechemat: 
30 g Styrian Goldings @ 45 min boil
10 g Styrian Goldings @ 20 min boil
10 g Saaz @ 20 min boil
10 g Styrian Goldings @ 0 min Steep/Whirlpool @ 15 min
10 g Saaz @ 0 min Steep/Whirlpool @ 15 min
30 g Mosaic @ 0 min Steep/Whirlpool @ 15 min

 

Vattenjustering: (Eget skapad som ej finns på hemsidan)

Beräknad IBU landar på ca: 33,5
Beräknad ABV: 6,3 %
Beräknad EBC: 7,9

Förkultur: 
Förkultur lagd med 1L och magnetomrörare

Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
3 L vatten/Kg Malt
65 C i 60 min
75 C i 10 min

Vörtkok: 90 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur:
Jäst mellan 21-23 grader.

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 70
Jästnäring

Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.

Det här inlägget postades i Blogg, Ölrecept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.