34. Bellclean Belgo Imperial Oatmeal Stout

Detta är en Imperial Stout öl jag bryggde förra året som nu fått en lite receptändring. Denna gång ska jag testa köra med lite Belgiska influenser. Belgisk jäst, bara belgiska maltsorter. Jag tar även bort vaniljstängerna denna gång.

Mängd: 20 Liter
Bryggdag: 2016-09-10

Receptet ser ut som följande:
4,0 kg Pale Malt  (61,5%)
0,4 kg Havregry (6,2%)
0,3 kg Chocolad Malt (4,6%)
0,5 kg Special B (7,7%)
0,3 kg Aroma Malt (4,6%)
0,3 kg Rostat korn (4,6%)
0,2 kg Malt extrakt Amber (3.1%)
0,5 kg Candi Suger (7,7%)
0,4 kg Ekflis

Jästsort: 2 st WhiteLabs WLP530 – Abbey Ale

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Columbus
East Kent Goldings

Humlechemat: 
10 g Columbus @ 60 min boil
30 g Columbus @ 30 min boil
20 g East Kent Goldings @ 5 min boil

Vattenjustering:
London – England

Beräknad IBU landar på ca: 54,2
Beräknad ABV: 8,6 %
Beräknad EBC: 119,5

Förkultur: N/A

Mäskning (Flödeslakning):
2,6 L vatten/Kg Malt
66 C i 90 min
75 C i 10 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur:

20 grader

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 73,8
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring

Flasktappning: Ölen ska tappas på flaska efter 4 veckors jäsning.

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.