26. Bellclean Lemondrop APA

Detta är ett recept där jag använder samma maltnota som på Bellclean Amarillo v.2. Resultatet blev faktiskt riktigt bra även denna gång. Rekommenderar detta recept. Lemondrop humlen är riktigt trevlig i en single hop öl.

Mängd: 20 Liter

Receptet ser ut som följande:
3,9 kg Pilsner mal (74,3%)
0,8 kg Vetemalt (15,2%)
0,3 kg Crystal Malt 80L (5,7%)
0,2 kg Crystal Malt 120L (7,1%)
0,05 kg Chocolate Malt (1%)

Jästsort: White Labs WLP001 – California Ale

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Amarillo

Humlechemat: (60 g humle)
30 g Lemondrop @ 30 min boil
50 g Lemondrop @ 15 min boil
30 g Lemondrop @ 5 min boil
20 g Lemondrop @ 0 min boil
20 g Lemondrop DryHop 5 dagar

Vattenjustering:
N/A

Beräknad IBU landar på ca: 31
Beräknad ABV: 5,6 %
Beräknad EBC: 28,4

Förkultur: 
Ingen förkultur. Med DENNA jäst behövs ingen förkultur under SG 1.070

Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
2,6 L vatten/Kg Malt
67 C i 60 min
75 C i 10 min

Vörtkok: 60 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur:
18-19 grader

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring

Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.