#10 – Imperial Black IPA – Recpet

Receptet ser ut som följande:
5,5 kg Maris Otter, Pale Malt
0,23 kg Chocolate Malt
0,20 kg Black Malt

Jästsort: Wyeast Activator – Ringwood Ale (Flytande jäst)

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Apollo
Amarillo
Citra

Totalt 195 gram humle.

Humlechemat (120 gram humle):
30 g Apollo @ 70 min boil
30 g Citra @ 10 min boil
45 g Amarillo  @ 0 min boil
45 g Citra @ 0 min boil
45 g Citra Dryhop 7 days

Beräknad IBU landar på ca: 81
Beräknad ABV(Alcohol by volume): 7,5 %
Beräknad EBC: 56,1

Förkultur:
2,5 liters förkultur
2,5 liter vatten + 250 gram DME
Fick stå i 2 dygn med omrörning varje dag. Sen kyldes den i ett dygn i kylskåpet och vörten hälldes bort för att bara spara jästkakan som skapats.

Mäskning (BIAB):
21 liter vatten
66 C i 90 min
75 C i 10 min

Lakning:
ca 9 liter 70 gradigt vatten

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
22 liter vört

 

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.