#10 – Black IPA – Förkultur

Nu är det bestämt att det blir bryggning på lördag. Det innebär att jag redan idag måste börja med att göra en förkultur på jästen. 

Det kommer att bli en förkultur bryggd på 2,5 liter vatten och 250 gram maltextrakt.

Det kommer att öka antal jästceller från ca 95 miljoner till 228 miljoner jästceller. Jag behöver 227 miljoner jästceller för denna bryggning, så jag landar precis rätt 🙂

Detta är första gången jag brygger utan karamellmalt, så jag håller tummarna att ölen inte kommer att kännas för tunn i munkänslan.

Eventuella bilder på förkulturen kanske läggs ut senare ikväll, vi får se.

To be continued…

Det här inlägget postades i Ölbryggning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.