Mänskligheten har aldrig haft det så bra som när vi slutade tro på Gud!

Jag ser på framtiden med ett leende på läpparna. Inte bara med tanke på att jag just förlovat mig och för andra gången i livet kan säga att jag älskar mitt liv.

Utan det är också för att vi börjar närma oss en tidsålder i upplysningens tecken. Ord som att ”det finns en mening med livet utan evigt liv och att det finns en moral utan en straffande Gud” är något som får starta detta nya årtusende.

”Mänskligheten har aldrig haft det så bra som när vi slutade tro på Gud. Konsekvenserna av Guds ickeexistens har visat sig oerhört positiva. Vi har kastat vidskepelsen i en säck och istället för att tro på Ödet, Gud och Fan och hans moster, har vi satt Fakta, Experiment och Utbildning i högsätet.
En internationell jämförelse visar att de som lämnat tron på en högre makt belönats med centralvärme, bilar, Internet och ett rikt sexualliv. Medan de som ligger på skallen flera gånger om dagen till Guds ära är kvar i armod.”

– Stig-Björn Ljungren, statsvetare

Faktiskt ett debattinlägg i Kuriren av en mycket klok statsvetare.

”Samtidigt som gud låter katastrofer inträffa varje dag världen över, så antas han av många troende reagera med vrede på harmlösa företeelser som stamcellsforskning och äktenskap mellan homosexuella. Gud verkar helt enkelt göra sig skyldig till grava felprioriteringar. En sådan gud är knappast värd någon respekt. Det finns bara en godtagbar ursäkt för guds beteende och det är att han inte existerar.”

Jag ser med glädje på framtiden där Svenska Kyrkan tappar mer och mer av sin makt i samhället. Idag är det ca 80% av den svenska befolkningen som är medlem i kyrkan. Och enligt en undersökning så är det knappt, och jag säger knappt, 1/3 av den svenska befolkningen som tror på ett högre väsen i den religiösa form som Svenska Kyrkan bedriver. Det innebär att det är rätt många människor som blivit intvingad i Svenska Kyrkan genom att automatiskt som nyfödd bli medlem där(precis som jag) eller på annat sätt blivit tvingad till ett medlemskap, exempelvis genom Dop.

Så ni som inte har en kristen religiös tro bör genast gå ur Svenska Kyrkan, VI MÅSTE FÅ STOPP PÅ DETTA RELIGIÖSA SAMFUND SOM PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT STJÄL TUSENTALS KRONOR FRÅN VARJE MEDBORGARE ÅRLIGEN. Du som är med i Svenska Kyrkan och inte har någon religiös tro, varför sitter du och betalar flera tusen kronor till ett samfund som du inte ens har något med att göra? Du kommer ändå att hamna i jorden, du kommer ändå kunna gifta dig, och du kommer garanterat kunna leva ett kärleksfullt och lyckligt liv UTAN att behöva betala pengar till Svenska Kyrkan..!!!

Jag håller helt och hållet med ”Dilsa Demirbag-Sten” som intrevjuades i Humanisternas tidsskrift.
Hon säger där: ”JA, jag är ateist, jag tror inte på något högre väsen av något slag. Någon gud finns inte, men jag tycker det är ok att folk tror det, så det får de gärna fortsätta med, men de ska hålla sig borta från skolor och andra offentliga sammanhang.”

“The fact that a believer is happier than
a skeptic is no more to the point than the
fact that a drunken man is happier than a
sober one.”
– George Bernard Shaw

Ett otroligt bra citat som kan tolkas på många sätt. Ett sätt kan ju vara att både den religiöse och den fulla människan skjuter problemen åt sidan eller skyller problem på sin religion/spriten 🙂 Dock är min förklaring på denna sida lite väl plumpt uttryckt, men ni förstår resonemanget kanske.

Och bara känslan av att slippa betala tusentals kronor till Svenska Kyrkan varje år är en sak i sig något i glädjens tecken 🙂

Over And Out!

Publicerad i Krönikor Taggar: , , ,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Följ

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: