Bibeln har aldrig existerat – Är du kristen, läs ej denna :-)

Detta inlägg kan vara lite stötande för vissa djupt kristna eller likartade. Bara så ni vet.!!! Jag tycker den här debatten som stegrat de sista dagarna som handlar om Jesus och gud nånsin funnits både är lite roligt att läsa och samtidigt lite töntig debatt.

Jag anser mig själv som ateist och tycker att hela läran om Jesus existens känns som ett gäng dårars påhitt för en sådär 2000 år sedan. (bara där har jag gjort några miljarder människor lite smått sura) hehe…

Visst, man blir inte populär genom att säga det, men det hela känns så långt ifrån någon sanning som det bara går att komma.

Jag tror däremot att det finns någon typ av kraft där ute som inte går att förklara eller styra över, men i det stora hela lever jag efter att det som händer är ödet, det är meningen att det som händer ska hända. Svårt att förklara. Oförklarliga saker kräver jag en logisk förklaring på och inte att det var guds verk eller nått sånt. Jag vet, det är svårare att leva när man vill veta sanningen och har en logisk förklaring på allt, men att säga att det är guds verk är bara att fly från verkligheten och gömma sig i en låtsas värld (å där har jag gjort några hundra tusen till arga på mig)……… 🙂

Och jag tycker på nått sätt att det är deprimerande när jag hör folk säga att ”Ett liv utan Gud är meningslöst”, stackars den människa som gömmer alla problem i en saga skriven för tusentals år sedan. (ouch, nu är halva världen sur på mig)…

Jag håller lite med ”Göran” som gjort ett inlägg på aftonbladet.se där han skriver ”att han tycker det är helt sanslöst att miljarder människor på denna jord i denna upplysta tid låter sig styras av ett par fullständigt infantila sagor!” You go Göran. Fast världen kanske inte är så upplyst för vissa?

Det finns dom som säger att ”Jesus finns” och att ”dom som mött honom vet att han finns”. Hur går det ihop? Jesus ska ha dött för rätt många år sedan, och dom som mött honom är bara sådana personer som omnämns i skrifter från den tiden? Ni andra måste ha tittat in i en tänd lampa eller nått 🙂 Å den där kvinnan i England som såg Jesus på sin ostmacka, hon tar tamefaan priset.. hehe 🙂

Jag och alla andra ”icke-troende” kräver ju bevis på att pojken levt, men dom som är troende kräver inga bevis, för dom tror ju. Vilket iofs är något jag inte ska argumentera emot, jag är själv totalt O-insatt i ämnet, men tycker att religionen börjar ta över och skapa allt för mycket problem i världen.

Jag säger inte att dom som är ”troende” inte får ”tro” på sin religion, snarare tvärt om. Alla har rätt till sin åsikt.

En åsikt som får en att tänka är det inlägg som Björn Holmgren gjorde på aftonbladet.se debatt sida angående detta om Jesus fanns eller inte. Den han skrev var detta: ”Jag har många vänner som är präster, som även läser just nu till präster. Inom religionskunskap är detta inget man smusslar med. Det man lär sig där är att Jesus finns oklart refererad till i en enda text utanför bibeln. Israel har sedan 1948 gjort arkeologiska utgrävningar av hela Israel för att hitta fynd som stöder gamla testamentet, utan att hittat någonting.

En människa som gjorde det Jesus gjorde, var både Messias och Judarnas konung, skulle ha genomsyrat skrifter i hela Rom och i arabvärlden. Det vore omöjligt att det inte fanns en uppsjö av hänvisningar till Jesus. Det som återstår då är Bibeln. Alla som läst ”Da Vinci-koden” får förklarat för sig hur Bibeln kom till. Jag har även frågat mina vänner präster hur de ser på detta. Och precis som beskrivs i ”Da Vinci-koden” är detta vad som lärs ut inom religionskunskap för dagens präster, samt även i vanlig historia. En kejsare i Rom på 300-talet hade problem med att det fanns hundratals små religioner, och även många hedniska. Det var svårt att styra och ställa över en sån vildvuxen flora. Så han bestämde resolut att en enda religion skulle skapas. Och bjöd in alla de viktiga prästerna i Europa för ett möte i Rom. På detta möte satte man efter vilda diskussioner och kompromisser ihop boken Bibeln och därmed skapades den officiella religionen i Europa. Med detta som bakgrund, att en romersk kejsare tillsammans med ett par hundra präster med alla möjliga idéer om gudar etc. så satte man ihop Bibeln, där Jesus var en central del. Och detta är enda skriften han refereras till. Då måste man fråga sig, vad var det denna romerska kejsare och alla dessa präster såg för gudomligt på detta möte som ingen annan i historien har bevittnat”? En enklare förklaring är att detta bara var just vad kejsaren var ute efter, ordning och reda, en religion att hålla reda på, vilket stärkte kejsarens makt. Men varför så många människor sen dess mumlar om att detta är Guds ord eller nåt liknande är oförklarligt, då ingen, inte heller de religiösa med kunskap, hävdar detta.”

Bibeln kan man alltså nästan hävda är påhittad av just ett gäng med fantasifulla präster som försökte skapa en skrift för att bringa lite ordning och redan bland alla religiösa i början av vår tideräkning.

Men man kan inte förneka att bibeln är en bestseller 🙂

Religion och tron på diverse påhittade ting har bara skapat oreda och krig genom tiderna. Fast man kan ju inte säga att det bara skapat oreda, vissa människor verkar ju leva fridfullt i samspel med sin tro. Jag tycker väl bara det är lite synd att miljarder människor ska tro på en påhittad figur tagen ur berättelser ur en gammal bok.

Varför firar jag jul då? Jag ser det som en högtid där man får träffa sin släkt och vänner och äta god mat och ge varandra presenter. Man är ju en vanemänniska och har haft den traditionen i familjen utan att någon egentligen brytt sig om varför. Det är en skön högtid där man får koppla av och njuta av mat i goda vänners lag. nånsin funnits både är lite roligt att läsa och samtidigt lite töntig debatt.

Fast vem vet, det kan ju vara som vissa tror… att Jesus ändå Har funnits. Men att han då var en gammal trovärdig man som berättade sagor som sedan spred sig fort på den tiden.

Finns dom som säger att vi ska lämna alla kristna ifred och låta dom tro på det dom tror på, och att vi inte ska påverka andra. Men de flesta som försöker påverka varandra är ju dom religiösa där ute som krigar om vilken religion som är den rätta och sen spränger ihjäl varandra och sig själva i tron att dom gjort något bra för sin gud.

Men jag tycker vi kommer överrens att vi lämnar varandras tro ifred och låter alla leva efter sin egen tro. Och för guds skull alla ni religiösa där ute. KNACKA INTE PÅ MIN DÖRR MED EN BIBEL I HANDELN Å FRÅGA OM JAG VILL KOMMA OCH LEKA MED ER OCH LÄSA BIBELN TILLSAMMANS. För det vill jag inte.

Jag hoppas jag inte förargat allt för många, jag tycker inte alla som tror på Jesus och gud är idioter, det är bara ett stort antal som går för långt i sin strävan efter ett bättre liv i Jesus fotspår.

Det är lite av denna anledning som jag inte är allt för positiv till att döpa mina i framtiden kommande barn, eller att gifta mig i kyrkan. Finns många andra sätt att frälsa sitt barn och sin kärlek till sin Qvinna.

Så om ni lämnar mig ifred, så lämnar jag ”er” ifred. Så slipper vi bli irriterade på varandra för att vi har olika tro och synsätt på världen. Fast jag blir ju inte precis sur om någon säger att dom är kristen eller troende på nått sätt. Jag accepterar bara det helt enkelt, å tänker inte allt för Myckle på det. De är bara nu när debatten överallt ökat om ämnet, som jag börjat tänka lite mer på vart jag egentligen står.

Hur som helst.. för mig har inte Jesus existerat, jag tror inte att bibeln är guds ord utan några prästers påhitt och jag tror att mitt liv blir bättre som ateist. Så de så 🙂

Det här inlägget postades i Krönikor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Bibeln har aldrig existerat – Är du kristen, läs ej denna :-)

 1. Mimmi Marina skriver:

  Hej!
  För att vara ateist har du lagt mycket tid på att skriva om Bibeln/ mskor i den, om kristendomen o samtalat med präster.
  Vore du ateist skulle du inte ha behov av att försöka provocera oss troende genom att tro att Du har makt att påverka vår inställning till dig.
  Ingen väljer o bli ”sur” på dig. Det behövs inte.

  Gud har skapat dig oxå.
  Jesus Krisus har torterats och spikats upp på korset även för dig.
  Detta för att Du en dag skall kunna säga ”Jesus, förlåt mig, hjälp mig!”
  Din text är ett uttryck för något. Du är på väg, på väg mot en villkorslös kärlek. Den finns, och väntar på dig, så som du skulle behövt en kärleksfull famn som tröstade dig, lyssnade på dig, fanns för dig, när du behövde det, men som inte fanns.
  Du har en ”Pappa” i Himmelen som älskar dig, som vet precis vad du tänker o känner, även när du tror att du gömmer dig
  Och det bästa med allt; Han vet varför du tar avstånd från Honom.
  Han vet ALLT om dig.
  Det är bara att vänta in den dagen du inte längre orkar kämpa själv.
  Då finns Han där.

 2. Linda skriver:

  Bibeln är sann och existerar än idag. Du är en djävulsdyrkare därför du skriver som du gör.

  Gud är störst

 3. Linda skriver:

  Du är mupparnas mupp också

 4. Stefan Johansson skriver:

  Kunde inte sagt det mycket bättre själv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.